anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Recovery Disc po upgrade do W7

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Recovery Disc po upgrade do W7

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć czy poprawnie rozumuję.
Moje VAIO fabrycznie miało Vistę i tam zrobiłem sobie płytki recovery bez problemu.

Teraz, po upgrade do Win7 nie widzę opcji wypalenia tychże płytek. Czyli w razie padaki lub zmiany dysku znowu będę musiał stawiać Vistę :c14 i robić upgrade do W7? Trochę to przygnębiająca perspektywa bo upgrade trwa prawie 5 godzin :o

5 ODPOW. 5
piotrekk
Początkujący

Lajam napisał(a):

Teraz, po upgrade do Win7 nie widzę opcji wypalenia tychże płytek. Czyli w razie padaki lub zmiany dysku znowu będę musiał stawiać Vistę i robić upgrade do W7? Trochę to przygnębiająca perspektywa bo upgrade trwa prawie 5 godzin

No niestety tak to wyglada przerabiałem juz to pare razy i tez wiem ile to trwa :c44
Jedyny chyba sposób zeby przyspieszyc ten proces jest zrobienie kopi zapasowej po zainstalowaniu W7 i tak przywracanie system do swiezosci.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

piotrekk napisał(a):

Jedyny chyba sposób zeby przyspieszyc ten proces jest zrobienie kopi zapasowej po zainstalowaniu W7 i tak przywracanie system do swiezosci.

Problem polega na tym, że nie zrobiłem tego po postawieniu siódemki bo nie myślałem, że nie bedzie na komputerze zainstalowanego Vaio Recovery :|

Tak mi przyszedł ten problem do głowy bo robię własnie płytki recovery z Vaio Y :D

piotrekk
Początkujący

piotrekk napisał(a):

Tak mi przyszedł ten problem do głowy bo robię własnie płytki recovery z Vaio Y

A tak z ciekawosci zapytam ile płytek zajmuje recovery Y?

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

piotrekk napisał(a):

A tak z ciekawosci zapytam ile płytek zajmuje recovery Y?

3 sztuki się nagrały DVD :)

A DVD DL byłyby dwie :)

piotrekk
Początkujący

Dzieki za info :)
Ps. Tak z doświadczenia zauwazyłem ze nagrywanie recovery na DVD DL skraca troche czas wypalania płytek w porównaniu do zwykłych DVD ;)