anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

antivirus

Korppi
Początkujący

antivirus

Hej wszystkim!
Może już i był taki post lub podobny, ale szukając niczego nie znalazłem.
A więc z jakich antiwirusowych programów korzystacie?
Jakie są najlepsze według was(i nie tylko) dla naszych sony :c34 ?
jakie są najlepsze płatne i bezpłatne?
Bądżcie aktywni, podzielcie się wiedzą :c20

Pozdrawiam!

11 ODPOW. 11
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Od dawna używam ESET Smart Security, aktualnie w wersji 4.0 (czyli popularny NOD32 z dodatkami).

Nie wiem co mam więcej napisać...sprawdza się i tyle.

profile.country.pl_PL.title
acinloop
Nowicjusz

Bezpłatny: Avast home edition (jakoś tak...) W wielu testach zwycięzca, zachwalany i lubiany przez innych krytykowany za "zwalnianie" PCtów.
Płatny: ESET Smart security (Jak wspomniał już Lajam) :smileyarrow:

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Norton Internet Security - jak na razie, sprawdza mi się - na stacjonarnym i na lapku.
A bezpłatny? Chyba Avast Home v.5 (na pozostałych dwóch kompach taki jest i użytkowniczki też sobie chwalą).

------------------------------
fotoamator
jsobolew
Początkujący

Comodo Internet Security - nawet na bardzo starym sprzęcie daje radę, jest to pakiet usług chroniących komputer przed zagrożeniami (firewall, antywir, sandbox). W dodatku darmowy.

Korppi
Początkujący

Ho! a jednak avast wśród darmowych dominuje:) a co państwo może powiedzieć o Microsoft Security Essentials? korzystał ktoś? jakie wrażenia? :c18
Sam przez kilka lat korzystałem do tego z ESET NOD32, mogę powiedzieć, że do 4.x wersji był naprawdę najlepszym rozwiązaniem przeciwku zagrożeń wirusowych, jednak najnowsze wersji są poprostu okropne, przesadzone poprze różne niepotrzebne dodatki itp. od roku korzystam z AVIRA ANTIVIR, dość niezłe rozwiązanie, jeśli uwzględniać, że jest FREE. Jedyne co denerwuje, to okno z reklamą ukazujące się co raz przy odnowieniu się(czyli codziennie :c71 , a czasami i kilka razy na dzień...) i to może być w dowolnej chwili, grając, pracując etc. To właśnie jest największą wadą AVIRA :slight_smile:

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Korppi napisał(a):

jednak najnowsze wersji są poprostu okropne, przesadzone poprze różne niepotrzebne dodatki itp.

Mógłbyś podać jakie to dodatki są takie okropne? Jakoś nie odczułem żadnych zakłóceń po upgradzie, a wręcz bym powiedział, że Windowsem 7 działa lepiej niż poprzednia.

Korppi
Początkujący

Lajam napisał(a):

Korppi napisał(a):

jednak najnowsze wersji są poprostu okropne, przesadzone poprze różne niepotrzebne dodatki itp.

Mógłbyś podać jakie to dodatki są takie okropne? Jakoś nie odczułem żadnych zakłóceń po upgradzie, a wręcz bym powiedział, że Windowsem 7 działa lepiej niż poprzednia.

No widzisz, z tym sprzeczać się nie mogę:) gdyż z nod32 korzystałem wyłącznie i tylko na XP, więc może masz i rację... Trzeba by było przetestować na 7-mce :smileyhappy:
Co dotyczy tych "dodatków", to mam na uwadze chociażby i sam interfejs, jeśli w wersjach 3.x był on mi przyjemny i prosty, to w 4.x zaczęłem gubić się ;D tak, jestem konserwatycznym... :)
P.S. wykazuję tylko swoje wrażenia i uwagi

profile.country.pl_PL.title
destin6
Poszukiwacz

Korppi napisał(a):

a co państwo może powiedzieć o Microsoft Security Essentials? korzystał ktoś? jakie wrażenia?

Ja korzystam od jakiegoś czasu i jestem póki co zadowolony. Podoba mi się w nim to, że wszystko robi "w tle" tzn. gdyby nie ta ikonka na pasku to nie wiedziałbym że w ogóle jest ;)

Ogólnie najbardziej zadowolony byłem z McAfee, ponieważ był bardzo czuły na wszelkiego rodzaju wirusy. Niestety miesiąc temu wygasła licencja na niego i teraz używam wspomnianego wcześniej Microsoft Security Essentials ;)

Pozdrawiam :c10

Korppi
Początkujący

Hej!
No wlasnie mam taka sprawe, ze za tydzien wygasnie mi licencja Mcafee(jestem z tego av wpelni zadowolony, gdyz posiada pelen pakiet, firewall, etc.) jednak teraz zastanawiam sie, na co zamienic, chcialo by sie zeby bylo cos free :nauseated_face: to wlasnie rozpatruje jako kandydatow dwa AV, a to sa: AVAST! i MS security essentials, wiec fajnie byloby, jeslib ktos dopomogl z wyborem:)
P.S. jestem paranoikiem :c34 :nauseated_face: