Podziel się wrażeniami!
Witam i proszę o opinie znawców i sympatyków fotografii. To jedna z pierwszych moich serii. Cały czas czytam, podpatruję, przeglądam, jednym słowem - uczę się.
Pozdrawiam
Zupełnie prywatnie powiem (możesz się nie zgodzić), że mi się nie podoba. Albo robisz "high key", albo normalne zdjęcie. High key to nie jest, natomiast na jaśniejsze stronie buzi zupełnie brak szczegółów, co nie wygląda dobrze.
Zupełnie prywatnie zgodzę się z Tadeuszem
High key to nie jeden suwaczek tylko troszeczkę więcej pracy. W LR jest niby w presetach ale nawet tam trzeba się chwilkę pobawić Niemniej kiedy się już to opanuje - rezultaty są bardzo dobre...
dziękuję za opinie. Nie o High Key mi chodziło a raczej o coś takiego LINK. Ale pewnie to kwestia zupełnie innych aspektów niż obróbki. No nic - będę próbować dalej;)
dziękuję za opinie. Nie o High Key mi chodziło a raczej o coś takiego LINK. Ale pewnie to kwestia zupełnie innych aspektów niż obróbki. No nic - będę próbować dalej;)
Obejrzałam na innym monitorze - faktycznie za jasno. U mnie wygląda to dużo korzystniej,ale ja lubię monitor lekko ciemniejszy żeby po oczach nie dawało... A może ten drugi jest za jasny. Sama nie wiem. Muszę poczytać o ustawieniach;)
2 ostanie troszkę za jasne, ale xmas całkiem całkiem, może trochę bardziej przymknąłbym przysłonę dla większej GO ale za to kolor i swiatło/cień super Pozdrawiam.
Mi się podoba Chyba przez te oczy malca
Święta święta i po świętach. Przedstawiam efekt zabawy nowym szkiełkiem;)
Witam masz uroczego syna ,co do ostatniego zdjęcia to wg mnie ostrość poszła na pałąk koszyczka, zbyt mała GO warto by było przymknąć troszki przesłonę
Edit Jakiego pomiaru AF używasz
Nie pamiętam, szczerze mówiąc - dopiero uczę się co dzieje się z obrazem przy poszczególnych ustawieniach. W związku z tym co chwilę zmieniałam ustawienia robiąc zdjęcia