Podziel się wrażeniami!
Cześć.
Jako, że jestem dopiero zaczynającym przygodę ze zdjęciami człowiekiem to zakładam swoją galerię po to abyście mi pomogli dobrać odpowiednie parametry aparatu do zdjęć.
Posiadam aparat Sony Alfa390 ze standardowym obiektywem 3.5-3.6/18-55 SAM
Jeśli pokazujesz tylko dla siebie, to OK.Tyber napisał(a):
ja widzę te zdjęcie
a więc powinno być coś widać, a raczej nie tylko "coś", bo tyle to widać, niech to będzie zdjęcie z trasy, a nie "czarnego kota w kominie". I fakt, że na źle wyregulowanym ekranie LCD, pod odpowiednim kątem będzie widać "więcej" niczego nie zmienia ("Więcej" jest w cudzysłowie, bo to złudzenie - nie widać więcej - tylko jest nienaturalnie przesunięty punkt czerni ekranu.Tyber napisał(a):
zdjęcie z Trasy na zlot zrobione koledze
Pierwszej wrzuty podoba mi się samochód, ale tak przy okazji mam pytanie, powiedź proszę, dlaczego przy zdjęciach nocnych aż tak mocno przymykałeś obiektyw? przecież aby uzyskać w pełni ostre zdjęcia wystarczyło na szerokim kącie mieć f8-f11, przez to czas naświetlania był bardzo długi...
Zdjęcie ze zlotu faktycznie znacznie za ciemne...
dlaczego przy zdjęciach nocnych aż tak mocno przymykałeś obiektyw?
Niewykluczone, że dla uzyskania efektu "gwiazdek" na światłach...Dziękuję za wskazówki . Faktycznie robiąc zdj nocą miałem w głowie aby mi wyszły gwiazdki na lampach. Bo słyszałem, że jak sa gwiazdki to zdjęcie noca jest dobre
Jeśli chodzi o te gwiazdki na niebie, to tak :smileymrgreen:Tyber napisał(a):
jak sa gwiazdki to zdjęcie noca jest dobre
Wypad z dziś do ZOO w Chorzowie
No, nie najlepiej.
O ile bocian, choć od d... tyłu, to jeszcze się jakoś broni, to na 12 straszny czerwony bałagan - nie bardzo wiadomo o co tam chodzi, struś chyba najlepszy, choć akurat mrugnął i oczy ma błoną zasłonięta, a ostatnie... nie tylko źle skadrowane, ale po prostu nieostre, a raczej poruszone - nie nadaje się do pokazywania w zasadzie.
Próbuj dalej - będzie lepiej
Próbować będę .. Dzięki za opinie
A w tym co jest źle? Na Pewno kadr i co jeszcze?
Tyber napisał(a):
A w tym co jest źle? Na Pewno kadr i co jeszcze?