Podziel się wrażeniami!
Witam, mój debiut na tym forum. Mam 13 i pół lat fotografią interesuje się od roku, od miesiąca jestem posiadaczką Sony a200 + 18-70 kit.
Poddaję się ocenie na tym forum, ponieważ długi czas dodawałam zdjęcia na strony takie jak digart.pl -ale opinia posiadaczy Alphy -bezcenna.;D
to do rzeczy:
48
49 i 48
chociaz 49 bardziej 😜
dziękuję pięknie
mi samej osobiscie też te 2 zdjęcia najbardziej się pdoobają, aczkolwiek lekko ubolewam nad jakością 48
Nooo... Pięknie!
Zdecydowanie 48!
49 też podobające się tylko jakoś tak się dziwnie światło rozłożyło na twarzy, że mam wrażenie jakby modelka miała oko lekko podbite... No i bardzo kontrastowa ta twarz... Za to fajne miejsce i tło "rozwojowe", że tak powiem
nieciekawe warunki świetlne były w miejscu robienia zdjecia nr 49...
więc i dlatego te cienie. a w blendę dopiero niedługo będę inwestować.
Z tej serii 48 najciekawsze - niezłe światło i ładne kolorki. Osobiście odrobinę inaczej umieściłbym modelkę w kadrze - bliżej prawego dolnego rogu i bujającą się nie w stronę tła a w stronę fotografa (ale też nie na wprost, tylko jakby się lekko w lewo obróciła, by zachować ogólny kąt, tylko z przeciwnym zwrotem - dobra, mieszam, ale może coś z tego bełkotu zrozumiesz )
49 - fajne miejsce, ale zbyt dużo szczegółów w kadrze odwraca uwagę od modelki. Ciaśniejszy kadr załatwiłby sprawę.
50 - tu już niestety światełko nienajlepsze - słońce zbyt wysoko i powstały nieciekawe cienie. Nie rozumiem też kadrowania - dlaczego tak dużo dołu?
portretówka znów
53 bardzo mi się podoba 51 ciekawe i fikuśne
53 bardzo mi się podoba, tylko bluzkę widziałabym w innym kolorze do takiej sesji i moze jak w pozostałych fotkach całą postac, ale generalnie jest bardzo fajna
ubrania dziewczyn były we własnym zakresie ale sporo ubran przyniosły zesobą .