Podziel się wrażeniami!
Witam, mam problem z odtwarzaniem strumieniowym z laptopa do TV (vaio SVF1521H6EW + KDL-42W805A).
Wi fi direct w TV jest włączone, w jego ustawieniach po połączeniu za pomocą wi fi (ręcznie) widać urządzenie jako "nieobsł. Wi-fi Direct". Po połączeniu z TV sieć widnieje jako "ograniczona" z symbolem żółtego trojkąta z wykrzyknikiem. W WMP opcja strumień jest ustawiona "automatycznie zezwalaj..", w ustawiniach komputera siec<grupa domowa przesyłanie strumieniowe multimedow do TV, itd , jest ustawiona na "włączone", firewalla próbowałm również wyłączać. Przy próbie odtwarzania z WMP używając funkcji "odwarzaj na" jest zaznaczona na szaro czyli nieaktywna i informujeo braku urządzeń multimedialnych. Próbowałem też dodać laptopa używając opcji dodaj urządzenie, wtedy sparowałem urządzenia z pomocą PIN'u, jednak ot też nie przyniosło żadnych rezultatów po za tym, że w ustawieniach wi fi direct w podłączonych urządzeniach widnieje "VAIO", a nie tak jak w pryzpadku łączenia przez wi if "urz.nieobsł..." z "ptaszkiem" po lewej stronie. Dodam jeszcze, iż telewizor widzi serwer multimedów z laptopa VAIO i mogę odtwarzać filmy, muzykę i oglądać zdjęcia, nie działa to jednak w drugą stronę VAIO<TV. Bardzo proszę o pomoc bo nie mam już siły, wszystkie aktualizacjie mam zainstalowane, w menadżerze urządzeń, nie ma żadnych nieprawidłowości ze sterownikami.. Nie jestem informatykiem i nie podoba mi się, że takie "proste" z pozoru czynności wymagają od użytkownika produktów sony wiedzy informatyka, bądź wyszukiwania jakiś poskrywanych w systemie opcji.. a powinno być to wszystko intuicyjne a chyba nie jest... PS. Jeśli temat powinien być w dziale laptop to proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu.. pozdrawiam i czekam na jakieś propozycje rozwiązania tematu..
Sam rozwiązałem problem, jeśli chodzi o kwestię jak sobie z tym poradziłem, to robiłem tyle rzeczy, że nie jestem w stanie dokładnie określić co pomogło, także proszę o zamknięcie tematu.