anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony bravia KDL-42W829 Przycina obraz (brak sterownika ekranu??)

profile.country.PL.title
soniaczek1985
Poszukiwacz

Sony bravia KDL-42W829 Przycina obraz (brak sterownika ekranu??)

Hej mam problem tego rodzaju posiadam telewizor Sony KDL-42W829, miałem wcześniej starego laptopa z kartą Ati mobile radeon, tv podłączałem przez HDMI, wszystko szalało jak trzeba w rozdzielczości 1920 x 1080 ale laptop się popsuł. Kupiłem Stacjonarny komputer z GeForce GT 740 2GB (jest to lepsza karta niż wspomniany ati z 1 GB). po zainstalowaniu sterowników i podłączeniu TV przez HDMI komputer od razu wyświetlił obraz, w rozdzielczości 1920 x 1080. Wydawałoby się że jest wszystko ok ale gdy ładuje się strona jakaś to mysz mi skacze, filmiki w takiej grze jak Icewind Dale - Enhanced Edition nie chcą się odgrywać i co najgorsze filmy w HD i full HD maja jakby taka dziwną linie na środku gdy dużo dzieje się na ekranie, lub połowa górna albo dolna mruga. Dołączam link, gdy miałem lapka w "ekranie" był napis w stylu sony bravia a teraz mam monitor jakiś standardowy, co mam zrobić? sony kdl3.jpg
3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Mam kilka pytań:

1. Czy używasz tego samego kablu HDMI co poprzednio?

2. Czy dla grafiki masz zainstalowane sterowniki ze stronby GeForce czy domyślne Windows?

3. Czy masz włączoną opcję BraviaSync w TV? Jesli tak spróbuj ją wyłaczyć i zobacz czy jest tak samo.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
soniaczek1985
Poszukiwacz

1. Tak kabel jest ten sam.

2. Komputer i jego części są na gwarancji i mają jakieś kilka dni życia, sterowniki są z oryginalnej płyty cd z pudełka od karty grafiki, dodatkowo zaktualizowałem je za pomocą automatycznej aktualizacji, ( zrobiłem też downgrade, ale nic to nie dało)

3. Nic nie przestawiałem ani nie ustawiałem nawet gdy miałem lapka, gdzię są te opcje ??

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Wyłącz BraviaSync i zobacz czy będzie tak samo. Opis poniżej:

http://pdf.crse.com/manuals/14HE394111/PL/brsyncset_europe_co.html

Trudno jest określić czy wina leży po stronie TV czy czy karta graficzna ma problemy.

Pozdrawiam