anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony, a CES 2014

profile.country.PL.title
batumi
Użytkownik

Sony, a CES 2014

Nie wiem czy widzieliście nowe TV. Widać, że Sony nie boi się podążać inną ścieżką, choć dla mnie ten ich design jest bardzo dziwny. Jeżeli jednak oprogramowanie pozostanie na tym samym poziomie co teraz, jak również samo wsparcie, to uważam, że nie ma rewelacji. Sam obraz, pod warunkiem, że będzie poprawa, bo jakoś X9005 mnie nie przekonuje, to na ten moment za mało. Trzeba powalczyć też czymś innym.

Najciekawszy jest chyba X950B. Ma ponoć podświetlenie full. Na zdublowane tunery jednak bym nie liczył, jak to u Sony wyposażenie pewnie na biedaka.

Ilekroć widzę arogancję i niekompetencję Sony, aż przyjemnie jest wbić szpilę.
14 ODPOW. 14
GmeruHD
Użytkownik

Myślę, że nie ma co się stresować. Firma układa tak biznes by nie ponosić strat więc nie ma co się dziwić takim informacjom.

http://hdtvpolska.com/page/articles.html/_/newsy/sony-tworzy-nowy-oddzial-tv-koncentracja-na-m-r643

W tym roku modeli będzie sporo więcej niż w 2013. Osobiście nie mogę się już doczekać spotkania. A to może nastąpić bardzo szybko :-).

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Trzeba podkreślić, że będzie dużo więcej modeli z "wyższej" półki. Widać jest to przemyślana decyzja, wiążąca z nowymi  założeniami firmy. Dodatkowo duży nacisk na modele 4K na pewno przyspieszy standaryzację nowej technologii. Sony w końcu to w końcu nie tylko producent elektroniki, ale również Sony Pictures.

Mnie cieszy powrót do Crystal LED Display, projektu który był prezentowany na targach CES 2012. Już wtedy wydawał się to krok w bardzo dobrym kierunku. Każdy z pikseli posiadał osobną diodę podświetlającą. W tamtych czasach, gdzie dużo mówiło się o wadach OLED, rozwiązanie to wydawało się perfekcyjne. Może niedługo usłyszymy więcej na ten temat.

profile.country.PL.title
batumi
Użytkownik

@GmeruHD 

ja tam nie stresuję się, to raczej Sony ma stresik ;). Dla mnie to dziwna polityka próbując zawojować rynek produktami high-end, kiedy właśnie traci się udziały w tym rynku, a jak wiadomo high-end to nisza. Zresztą jak Sony ma zamiar kupić i czym przekonać klientów high-end, skoro na ten moment tak samo traktują kogoś kto dał z ich TV 2000zł jak i tego kto dał 10 000zł czyli totalnie olewają. Zobaczymy, mam nadzieję, że wrócą czasy kiedy człowiek wiedział za co płacił wykładając odpowiednio więcej za ich tv niż za produkt konkurencji, bo teraz to dziadują na wyposażeniu zaczynając, a na supporcie kończąc :slight_smile:

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Zimny weź mi wytłumacz co to za przemyślana polityka wychodzi teraz W95 już jest do kupienia nawet może chciał bym go kupić ale najzwyczajniej nie mam szafki szerokości 123 cm moja ma 120 cm ściana też odpada.Co to za "inteligentny" wymyślił takie rozwiązanie żeby zawężać klientów przez szerokość szafki.Do tej pory stawiałem sobie każdy TV na szafce co miała nawet metr szerokości teraz ? na podłodze bo SONY sobie tak życzy ! Czy to jest przemyślana polityka i nie jest to widząc po nowych modelach tylko w tym nie wspomnę o tym modelu co na szczudłach stoi !

profile.country.PL.title
batumi
Użytkownik

http://hdtvpolska.com/page/articles.html/_/newsy/ceny-sony-2014-4k-tv-od-2200-r663

Było do przewidzenia. Przynajmniej ceny są już high-end, a biorąc pod uwagę, że w przypadku 4K branie czegoś mniejszego niz 65" to bezsens, a mnie dodatkowo interesuje tylko najwyższa i średnia-wyższa półka to dziękuję. Postoję.