anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

telewizor SONY KDL-40R470A - pewne pytanie

ROZWIĄZANE
orka375
Użytkownik

telewizor SONY KDL-40R470A - pewne pytanie

Witam

Mamy w domu od grudnia 2013 r. telewizor Sony KDL-40R470A i podłączoną satelitę.

Po włączeniu, zniknięciu loga z napisem Sony telewizor włącza obraz TV po ok 15 - 18 sekundach od zniknięcia napisu.

Czy to normalny czas ? Czy każdy ten model ma róźny czas.

Proszę o odpowiedź.

P.S. W sklepie telewizor od zniknięcia napisu włączał obraz TV w ciągu 5 – 7 sekund.

2 ZAAKCEPTOWANYCH ROZWIĄZAŃ ()

Zaakceptowane rozwiązania
GmeruHD
Użytkownik

1. W menu USTAWIENIA masz opcję wyłączenia logo przy inicjalizacji - wyłącz to

To taka uwaga, która może przynieść jakiś skutetk. Ogólnie trochę długo to trwa. Testowałem ten telewizor kilka razy i nie kojarzę by tak długo się uruchamiał. Sprawdź pierwszy punkt. Nie wiem czy nie dokonałbym resetu do ustawień fabrycznych.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

GmeruHD
Użytkownik

Kolejne pytania:

1. Jaki masz dokładnie dekoder sat?

2. Czy z innych źródeł (konsola, DVB-T itp.) obraz także pojawia się tak późno?

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 ODPOW. 5
GmeruHD
Użytkownik

1. W menu USTAWIENIA masz opcję wyłączenia logo przy inicjalizacji - wyłącz to

To taka uwaga, która może przynieść jakiś skutetk. Ogólnie trochę długo to trwa. Testowałem ten telewizor kilka razy i nie kojarzę by tak długo się uruchamiał. Sprawdź pierwszy punkt. Nie wiem czy nie dokonałbym resetu do ustawień fabrycznych.

orka375
Użytkownik

Ustawienia fabryczne nic nie dały, wyłączenie logo też.

Chodzi o to, że nawet jeśli wyłączy się logo Sony to włącza się wtedy ok 14 - 18 sekund.

A jak jeszcze logo, to kilka sekund dłużej.

Tak jak pisałam :

Po włączeniu, zniknięciu loga z napisem Sony telewizor włącza obraz TV po ok 15 - 18 sekundach od zniknięcia napisu.

Czy to normalny czas ? Czy każdy ten model ma róźny czas.

Proszę o odpowiedź  (może ktoś zektnął z czymś takim).

P.S. 

W sklepie gdzie był kupowany ten sam model telewizora  od zniknięcia napisu loga włączał obraz TV w ciągu 5 – 7 sekund.

GmeruHD
Użytkownik

Kolejne pytania:

1. Jaki masz dokładnie dekoder sat?

2. Czy z innych źródeł (konsola, DVB-T itp.) obraz także pojawia się tak późno?

orka375
Użytkownik

Odłączyłyśmy z listwy dekoder CP (do której podłączony jest dekoder i telewizor) i telewizor włączył się po zniknięciu loga w ciągu 1 - 2 sekund.

Uruchamia się ok 16 - 18 sekund po zniknięciu loga jak jest dekoder nawet wcześniej włączony. Jak mniemam tak musi być.

Z telewizora jesteśmy z mamą zadowolone.
kotka85
Użytkownik

to moje nowe konto, na poprzednie (orka375, a ten post był mój) za nic nie mogłam się zalogować 😞 nie dawało nic odzyskiwanie hasła (bo za każdym razem musiałam odzyskiwać, aż w końcu przestały przychodzić wiadomości by odzyskać hasło. Pozdrawiam