Podziel się wrażeniami!
Witam
Mamy w domu od grudnia 2013 r. telewizor Sony KDL-40R470A i podłączoną satelitę.
Po włączeniu, zniknięciu loga z napisem Sony telewizor włącza obraz TV po ok 15 - 18 sekundach od zniknięcia napisu.
Czy to normalny czas ? Czy każdy ten model ma róźny czas.
Proszę o odpowiedź.
P.S. W sklepie telewizor od zniknięcia napisu włączał obraz TV w ciągu 5 – 7 sekund.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
1. W menu USTAWIENIA masz opcję wyłączenia logo przy inicjalizacji - wyłącz to
To taka uwaga, która może przynieść jakiś skutetk. Ogólnie trochę długo to trwa. Testowałem ten telewizor kilka razy i nie kojarzę by tak długo się uruchamiał. Sprawdź pierwszy punkt. Nie wiem czy nie dokonałbym resetu do ustawień fabrycznych.
Kolejne pytania:
1. Jaki masz dokładnie dekoder sat?
2. Czy z innych źródeł (konsola, DVB-T itp.) obraz także pojawia się tak późno?
1. W menu USTAWIENIA masz opcję wyłączenia logo przy inicjalizacji - wyłącz to
To taka uwaga, która może przynieść jakiś skutetk. Ogólnie trochę długo to trwa. Testowałem ten telewizor kilka razy i nie kojarzę by tak długo się uruchamiał. Sprawdź pierwszy punkt. Nie wiem czy nie dokonałbym resetu do ustawień fabrycznych.
Ustawienia fabryczne nic nie dały, wyłączenie logo też.
Chodzi o to, że nawet jeśli wyłączy się logo Sony to włącza się wtedy ok 14 - 18 sekund.
A jak jeszcze logo, to kilka sekund dłużej.
Tak jak pisałam :
Po włączeniu, zniknięciu loga z napisem Sony telewizor włącza obraz TV po ok 15 - 18 sekundach od zniknięcia napisu.
Czy to normalny czas ? Czy każdy ten model ma róźny czas.
Proszę o odpowiedź (może ktoś zektnął z czymś takim).
P.S.
W sklepie gdzie był kupowany ten sam model telewizora od zniknięcia napisu loga włączał obraz TV w ciągu 5 – 7 sekund.