Podziel się wrażeniami!
wczoraj odebrany telewizor dziś miał być fajny wieczór filmowy a tu pac i po kilku godzinach w sumie od wczoraj oglądania czarny pasek o szerokości ok 6-7cm pionowy przedzielił obraz na dwie części i co musiałem spakować i zobaczymy jak teraz sprawa zostanie załatwiona (kupiony w NEO24pl) to takie moje doświadczenie pozdrawiam
wg mnie uszkodzona matryca , niech wymieniają na nowy
zobaczymy jak sklep podejdzie do sprawy i co zaleci dopiero w poniedziałek mogę zadzwonić bo dziś nieczynne
mek73 napisał(a):
wczoraj odebrany telewizor dziś miał być fajny wieczór filmowy a tu pac i po kilku godzinach w sumie od wczoraj oglądania czarny pasek o szerokości ok 6-7cm pionowy przedzielił obraz na dwie części i co musiałem spakować i zobaczymy jak teraz sprawa zostanie załatwiona (kupiony w NEO24pl) to takie moje doświadczenie pozdrawiam
zdam relacje jak coś będę wiedzieć wypełniłem formularz reklamacyjny i czekam na reakcje sklepu
telewizor został zabrany przez kuriera powędruje do serwisu niestety muszę się uzbroić w cierpliwość zgłoszenie sobota 20.11.2010 kurier pojawił się czwartek 25.11.2010 sprawa takiej reklamacji w neo24 jest delikatnie mówiąc beznadziejna długo by pisać chyba się długo nie zdecyduje na takie zakupy przez internet czekam na naprawę tv i myślę że później już będzie ok stwierdzam jednak że wady takiego sprzętu zbyt często się zdarzają na pięć tv zakupionych przez moich znajomych łącznie ze mną dwa po paru godz.grania padły w moim odczuciu nasz rynek jest traktowany jak II kategorii trudno jest mi zrozumieć że firmy tak znaczące pozwalają sobie na taki wizerunek pozdrawiam
Na 5 telewizorów 2 uległy u was awarii? To szczerze mówiąc trzeba naprawdę mieć pecha, sam przez 4 lata zmieniałem telewizor 3 razy, znajomi trochę rzadziej i obyło się bez tego typu przygód... Chociaż patrząc na takie sytuacje zaczynam widzieć plusy zakupów w sklepach stacjonarnych. Jaki jest szacowany czas naprawy?
witam z przykrością stwierdzam że nie mam takiej dokładnej informacji zgodnie z regulaminem to 14 dni roboczych jak tylko będę coś wiedział napisze jak to się zakończy staram się dalej myśleć to przypadek ale trzeba przyznać że trudno
pozdrawiam
Teoretycznie jeśli telewizor leci do serwisu, to moim zdaniem lepiej to załatwiać bezpośrednio z producentem. Jeśli jest możliwość, serwis przyjeżdża do domu. Jeśli nie wysyła kuriera. A sklepowi (jeszcze takiemu sklepowi) raczej tak bardzo nie zależy na szybkości reakcji...
zgadzam się całkowicie po prostu obrałem złą drogę liczyłem naiwnie że sklep tv mi wymieni jak się dodzwoniłem to pani powiedziała że sprawa jest już tak zaawansowana i już nie można zatrzymać procedury pozdrawiam.