anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SEN - Filmbox

profile.country.PL.title
Raskol
Użytkownik

SEN - Filmbox

Od samego początku nie działa mi w SEN Filmbox - komunikat jest taki:

Usługa jest obecnie niedostępna. Spróbuj później.

TV zarejestrowany, model 55W905.

Ktoś spotkał się z podobnym problemem ?

13 ODPOW. 13
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

powiem tak telewizor do ustawień fabrycznych jeszcze raz wtedy spróbuj ale jeżeli nie masz zamiaru płacić to nie ma sensu odpalać i tak

profile.country.PL.title
Raskol
Użytkownik

nie pomogło

micboc6
Poszukiwacz

trzeba się zarejstrować na filmbox

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

No tak rejestaracja jest po to aby potem płacić za oglądanie to co Ci napisałem jak masz zamiar płacić to się zarejestruj nie ma tam nic za darmo

BoTuSki
Poszukiwacz

Raskol, mi działało od lipca zeszłego roku do czasu przedostatniej aktualizacji TV. Swego czasu włączyłem tą usługę najpierw w SEN (https://account.sonyentertainmentnetwork.com/login.action) a potem krok po kroku wg instrukcji. Obecnie na koncie SEN nie mam już tej usługi premium, zniknęła jak kamfora :angry: (Sony wyłączyło, chybą że inne złośliwe internetowe stworki :smileydevil:). Z usług premium w tym momencie mogę tylko włączyć: Berliner Philharmoniker, Mubi, Quello HD Concerts oraz Wild TV. Opcja FILMBOX zniknęła i mam taki sam komunikat w TV jak TY. Co ciekawe na infolinii Sony Konsultantka mi powiedziała że opcję premium Filmbox nigdy nie miały telewizory (mają ją podobno min. odtwarzacze Blu-ray) i mieć nie będą - ciekawe że wcześniej miałem i to działało (szkoda słów). 

Szkoda, bo polskich widżetów w TV jak na lekarstwo w porównaniu do firm konkurencyjnych. Wszelkie resety TV do ustawień fabrycznych, wyłączenie TV na całą dobę z sieci energetycznej nic nie dały. Niestety poddałem się, bo znikąd ze strony SONY żadnej pomocy.

Ralfon
Nowicjusz

Ciekawe bo ja mam zestaw kina domowego i nie mogę uruchomić platformy filmbox. A kino wyświetla mi komunikat "ten serwis jest obecnie w lokalnym trybie pracy" a w usługach mam też tylko Berliner Philharmoniker, Mubi, Quello HD Concerts oraz Wild TV. 

profile.country.PL.title
Raskol
Użytkownik

na blu-ray jest filmbox, w TV brak 😞

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

U mnie na koncie SEN przy TV opcja Filmbox też zniknęła. Na BD po kliknięciu na Filmbox informacja że funkcja dostępna w trybie lokalnym.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Karolina_L
Moderator

Witam, 

dostaliśmy odpowiedź od Sony Support i niestety wygląda na to, że w  tej sprawie niewiele można zrobić poza:

1. odświeżeniem zawartości internetowej TV
2. przywróceniem ustawień fabrycznych w TV
3. przywróceniem ustawień fabrycznych w routerze.

Telewizor odtwarza sygnał w najlepszej nadawanej jakości. Sony nie odpowiada za jakość tego sygnału.

Specyfikacje TV i komputera są różne. Zwłaszcza jeśli chodzi o możliwości usług internetowych.

Jeżeli to nie rozwiązuje Waszego problemu, zachęcam do osobistego kontaktu z Sony Support (customersupport.pl@eu.sony.com). W treści maila proszę podać model i numer seryjny telewizora.
Wówczas sprawa zostanie skierowana do odpowiedniego działu.

Pozdrawiam, 

Karolina_L.