anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Samoczynne resterty KDL-40EX725

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
Zgierek
Nowicjusz

Samoczynne resterty KDL-40EX725

Witam wszystkich forumowiczów :wink: Telewizor kupiony ponad 2 lata temu w Sony Centre w Katowickiej Silesi.

Od pewnego czasu podczas przełączania kanałów, obojetnie czy na TV Cyfrowej czy satelicie zaczął sie resetowac. Wchodze w EPG, szukam kanału, i po przełączeniu na dany kanał telewizor sie najpierw zawiesi a potem po około minucie resetuje sie z logiem sony i tak w kółko, czasem sie zdarza że nawet podczas ogladania sie tak stanie. Próbowałem już chyba wszystkiego, dzieje się to nawet bez modułu CI ale tylko na Telewizji, jeśli na HDMI się bawie to nic sie nie dzieje. W menu SELF CHECK brak błędów oprócz parametru 103 HOST_WDT jest liczba 29. Firmware mam najnowszy.

Z góry dziękuje za jakiekolwiek odpowiedzi i pomoc w  tej sprawie

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

Przede wszystkim polecam Ci zgłosić sprawę do serwisu. Zrobić to możesz za pomocą poniższego linku:

http://www.sony.pl/support/pl/repair

Miałem podobne problemy z Bravią i co najciekawsze wina leżała po stronie niestabilnego łącza Wi-Fi. TV chciał się usilnie połączyć zgodnie z moimi ustawieniami i zawieszał się przy tej czynności.

Nie chcę wróżyć na odległość, bo przyczyn może być sporo takiego zachowania. Polecam, jak wyżej to już pisałem, zgłosić sprawę do serwisu.

Pozdrawiam Stubb

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

Przede wszystkim polecam Ci zgłosić sprawę do serwisu. Zrobić to możesz za pomocą poniższego linku:

http://www.sony.pl/support/pl/repair

Miałem podobne problemy z Bravią i co najciekawsze wina leżała po stronie niestabilnego łącza Wi-Fi. TV chciał się usilnie połączyć zgodnie z moimi ustawieniami i zawieszał się przy tej czynności.

Nie chcę wróżyć na odległość, bo przyczyn może być sporo takiego zachowania. Polecam, jak wyżej to już pisałem, zgłosić sprawę do serwisu.

Pozdrawiam Stubb