Podziel się wrażeniami!
Witam. Po ostatniej aktualizacji nie odświeża mi zawartości Ipli (You Tube działa) oraz brak jest polskich znaków. Czy też tak macie?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witajcie,
zewnętrzne aplikacje, jak np. TVN Player, YouTube, są pisane i aktualizowane przez dostawcę usługi. W przeszłości były już podobne błędy, pamiętam z kanałem TVP. Wtedy do sytuacji ustosunkował się dostawca i naprawił błąd (błąd był na jego serwerach). W tym przypadku jako użytkownicy telewizorów, z poziomu telewizora nie mamy innych możliwości poza przywróceniem ustawień fabrycznych, czy przeprowadzenia "automatycznej inicjalizacji". Mam HX85 i ta zmiana nie pomogła - także nie potrzeba przewracać ustawień - mimo iż często pomagają i jest to jedna z pierwszych opcji którą powinno się robić, tutaj niestety nie pomaga. Najlepszym sposobem jest właśnie kontakt z serwisem, zgłoszenie awarii ( http://www.sony.pl/support/pl/repair ), oraz kontakt z dostawcą usług (np. z TVN Player). To jest najszybsza i najskuteczniejsza droga.
Witam,
Także zauważyłem ten problem.
Ponadto po odtworzeniu około połowy odcinka serialu na Ipli wyświetlają się reklamy po czym następuje odtwarzanie zupełnie innego odcinka.
Może da się jakoś zainstalować poprzednią wersję firmware?
Może ktoś z wielkiej firmy przeczyta ten post i znajdzie rozwiązanie.
Problem leży moim zdaniem na kichowatej aktualizacji.
Kupując TV kierowałem się między innymi reputacją firmy, a tu kaszanka
Następnym TV będzie Samsung.
u mnie to samo na EX725 brak polskich znaków
Jak widać wyświetlanie polskich liter zależy od tego, którą pozycję podświetla się.
Co na to Sony? Jednak dopłaciłem aby mieć napis Sony na telewizorze...
Witajcie,
Na początek proponuję takie zalecenia:
- przywrócenie ustawień fabrycznych TV
- upewnienie się, że podczas przywracania owych ustawień wybrano: kraj: Polska; język: polski
- odświeżenie zawartości internetowej
Jeżeli te sposoby nie zadziałają, pozostaje skontaktować się z pomocą techniczną bezpośrednio telefonicznie lub mailowo.
http://www.sony.pl/support/pl/contacts
Pozdrawiam serdecznie,
Barbara_K
i co pomoglo wam to ? bo nie wiem czy aktualizowac a w manualach pisza ze nie ma opcji powrotu.