anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z SEN - KDL-42W656A

olej92
Nowicjusz

Problem z SEN - KDL-42W656A

Witam.

Odkąd posiadam ten telewizor ani razu nie udalo mi sie wejsc na SEN. Kied moj tv jest podlaczony do internetu za pomocą WiFi zawartosc internetowa odswieza sie bardzo dlugo okolo 10 min. Natomiast kiedy uruchomie SEN laduje sie okolo 5 min i jest tylko 1 opcja (ramka cyfrowa) kiedy poczekam jeszcze 5 min to wszstko sie zaladuje lecz.... kiedy chce np wejsc na tvn player to laduje sie okolo 5 minut i wywala ze za dlugo sie laduje. Mam liveboxa 6MB nie powinno byc problemu z internetem... Ktos moze wie co zrobic? Mam najnowsza aktualizacje. Pozdrawiam

2 ODPOW. 2
profile.country.PL.title
Karolina_L
Moderator

Dobry wieczór, 

w tym wypadku zaleca się:

- odświeżanie zawartości internetowej TV,
- aktualizację oprogramowania TV,
- przywrócenie ustawień fabrycznych TV,
- przywrócenie ustawień fabrycznych routera,
- powyłączanie wszelkich innych urządzeń korzystających z sieci bezprzewodowej w mieszkaniu,
- połączenie TV z routerem za pomocą kabla sieciowego.

Zaleca się aby prędkość łącza internetowego wynosiła minimum 2,5 Mb/s dla sygnału SD lub 10 Mb/s dla sygnału HD.

Jeśli po powyższych czynnościach problem występuje, TV należy zgłosić do naprawy w celu sprawdzenia urządzenia przez techników.

Naprawy serwisowe można zgłosić samodzielnie tutaj.

Pozdrawiam serdecznie, 

Karolina.

profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

Karolina ma rację w 100% ale powinnaś zbadać jak wygląda u Ciebie sytuacja z zasięgiem Wi-Fi oraz mocą sygnału w miejscu ustawienia TV. Ja miałem poprzednio problem z modelem W8 i powolnym SEN. Problem polegał na tym, że w miejscu ustawienia TV sygnał z routera był bardzo słaby i dość często dochodziło do zerwania połączenia. TV jest na tyle inteligentny, że będzie mimo wszystko chciał nawiązać połączenie zaraz po odzyskaniu sygnału z routera. Stąd moje problemy.

U mnie działania zaproponowane przez Karolinę nie pomogły a miałem pewność, że TV jest w 100% OK stąd zdecydowałem się spróbować wymienić router o większym pokryciu. Oczywiście aby nie wchodzić w koszta i nie eksperymentować z wydawaniem pieniędzy najpierw pożyczyłem mocniejszy router i okazało się to zbawienne w moim przypadku. Później szybka decyzja o zakupie nowego Wi-Fi podajnika i już działa :slight_smile:

Łącze 10Mb/s.

Pozdrawiam Stubb