Podziel się wrażeniami!
Od polowy tygodnia (mniej wiecej) zauważyłem ze w tv przy wyborze rodzaju dzwieku zaczeły sie pojawiac dziwne krzaczki zamiast standardowego Dolby Digital Plus AUX lub plskiego - zamiast tego jak wspomiałem pokazuje mi ze format dzwięku jest nieokreślony lub wyskakują dziwne krzaczki w zależności od ogladanego kanału - przywracałem tv do ustawień fabrycznych i nadal jest to samo ponadto nie dziala serwis HBBTv na 1 i 2 w zwiazku z tym mam pytanie czy uwas też tak jest czy to wina tv i wypadałoby to zgłosić na serwis?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witaj,
sprawdzałem na 40EX650 z nadajnika w Warszawie. Działa HbbTV, napisy, jak i dźwięk przestrzenny. Skoro używasz HbbTV zakładam, że masz aktualne oprogramowanie. Przywracałeś też ustawienia fabryczne, skoro nie pomogło można przypuszczać trzy przyczyny. Albo masz słaby zasięg anteny, albo jakaś usterka (błąd oprogramowania), albo błąd w nadajniku naziemnej z którego czerpiesz sygnał. Możesz jeszcze spróbować przeprowadzić pełną "automatyczną inicjalizację". Jeśli nie pomoże, zgłosiłbym do serwisu (ew. zaczekał jeszcze parę dni).
Napisy tez mi nie działają - u was jest to samo ?
Witaj,
sprawdzałem na 40EX650 z nadajnika w Warszawie. Działa HbbTV, napisy, jak i dźwięk przestrzenny. Skoro używasz HbbTV zakładam, że masz aktualne oprogramowanie. Przywracałeś też ustawienia fabryczne, skoro nie pomogło można przypuszczać trzy przyczyny. Albo masz słaby zasięg anteny, albo jakaś usterka (błąd oprogramowania), albo błąd w nadajniku naziemnej z którego czerpiesz sygnał. Możesz jeszcze spróbować przeprowadzić pełną "automatyczną inicjalizację". Jeśli nie pomoże, zgłosiłbym do serwisu (ew. zaczekał jeszcze parę dni).