Podziel się wrażeniami!
Witam !
Mam problem, posiadam sieć domową wifi (livebox) i chciał bym sterować telewizorem przez telefon i komputer.
Schemat mojej sieci w załączniku.
Chodzi im o to że potrzebuję programów do sterowanie telewizorem KDL-40CX520 przez komputer i telefon.
PS
Media Remote for Android od Sony Corporation z Google Play jest niezgodna z moim Sony Ericsson x10 mini (pro)
Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem. Na jaki telefon teraz próbujesz wgrać MediaRemote? Jak rozumiem na jakiś z androidem ale nie X10 mini PRO. Coś z qwerty/dotykowego?
Nie znam nikogo z X10-ką aby sprawdzić czy pójdzie wszystko OK ale wydaje mi się że powinno dać się wgrać i sterować przez X10-kę.
Ja na HTC Desire HD mam Androida 2.3.5 i śmiga.
Kurcze, ja zjebałem sprawę bo złe info wam podałem.
W mojej xperia jest android 2.1 a nie 2.3.
Ehhh...
I tutaj leży cały pies pogrzebany. Coś mi zaświtało w głowie jak wcześniej odp na Twojego posta, że mój tel jest nowszy od Twojego a mamy tą samą wersję oprogramowania (po aktualizacjach musiał byś mieć dłuższe wsparcie co jest niemożliwe z punktu widzenia naszego starszego androida).
Na 2.1 niestety nie zadziała. Masz opcje sterowania TV przez komputer poprzez DLNA (w bardzo ograniczonym stopniu - czyli udostępnianie materiałów).
Nie było mnie parę dni więc nie mogłem zbytnio napisać coś więcej. Sam posiadam X10 Mini Pro i również nie wyszukuje mi w Android Markecie tej aplikacji. W sumie spróbuję pobrać tę aplikację w jakiś sposób na PC i przesłać na telefon i spróbować zainstalować z ominięciem AM. Dam znać jak uda mi się znaleźć chwilę czasu
Zgodnie ze stroną telepolis.pl Twój telefon ma aktualizację systemu Android do wersji 2.1 i nie zapowiada się aby pojawiła się kolejna. U mnie niestety sprzęt również nie będzie spierany do wyższych aktualizacji (jak pisałem zatrzymałem się na 2.3(5) ).
Choć Twój pomysł wydawał się bardzo fajny coś czuję, że nie będziesz mógł w ten sposób skorzystać z aplikacji o której piszemy. Chyba, że Mylagos'owi uda się w jakiś sposób zmusić swój telefon do zainstalowania tej apki.
Również czekam na info bo też nie wszystko mogę zainstalować z poziomu telefonu .
Witam, chciał bym się dowiedzieć jak tam działania, znacie może jakąś zastępczą aplikację ?
Niestety nie znam żadnej innej aplikacji zastępczej i myślę że cięzko będzie znaleźć taką ( o ile istnieje)
PS. Nie udało mi się niestety znaleźć sposobu by zaintalować Media Remote na moim X10mini pro..
Na Xperii X10 mini PRO nie ma możliwości zainstalowania MediaRemote. Też sprawdzałem na telefonie kolegi i za żadne skarby świata nie chce się anstalować. Po prostu aplikacja nie jest kompatybilna z wersją 2.1 Androida. Ja mam 2.3 o czym wcześniej pisałem i wchodzi bez problemu. Android jest o tyle skomplikowanym systemem, że trzeba robić masę nakładek na każde urządzenie z osobna.
http://www.telepolis.pl/telefony.php?id=1691#parametry
Powyżej dane techniczne Twojego telefonu. Póki co nie ma i nie będzie kolejnej aktualizacji dla Xperii. Z resztą dla mojego też już nie chcą dawać aktualizacji :
Witam,, chciałbym do telewizora KDL46Z4500 i chce podłaczyć telfon samsung gallaxy note II
Prosze o informację co musze zrobić aby mieć możliwość używania telefonu jako pilota
Dziekuję za informację
Witaj,
odpowiedź na Twoje pytanie znajduje się w tym wątku: http://community.sony.pl/t5/Telewizory/KDL46Z4500-sterowanie-androidem/m-p/1276052#M18924