Podziel się wrażeniami!
A jednak cierpliwi mają więcej szczęścia!
Skończyła się promocja „idealna para”.
I co?
Według najnowszej ulotki Sony -
Spadła cena telewizorów !!!.
W805/807 42’ cena spadła tylko o 400zł, promocji z telefonem przy tym modelu nie było.
Natomiast W805/807 47’ cena spadła o 1000zł, W805/807 55’ cena spadła aż o 1400zł.
Cieszyliśmy się, że Sony jest tak wspaniałomyślne, że dodaje do zakupionych telewizorów darmowo smartfony.
Otóż był to czysty marketing.
Bo teraz zakup telewizora i osobno telefonu Sony Xperii L wychodzi tak samo lub taniej niż w promocji „Idealna para”.
Telewizor obecnie, np. 47’ W805/807 kosztuje 4499zł plus telefon, (jeżeli ktoś potrzebuje telefonu) około 1000zł (w Internecie nowy około 800zł), wychodzi obecnie tak samo jak cena telewizora w promocji z telefonem i nie potrzeba rejestracji, wycinania kodów z pudełka, drukowania podziękowania, wysyłania tych wszystkich papierów i nerwów czy przesyłka dotarła na miejsce.
Moim zdaniem po prostu zostaliśmy „naciągnięci” na zakup telefonu, (bo rzeczywiście telefon kupiliśmy a nie dostaliśmy gratis) razem z telewizorem, chociaż chcieliśmy tylko telewizor.
Szczęśliwe tylko te osoby, które nabyły modele telewizorów, W 905, bo tam cena spadła minimalnie (500zł) i opłacało się je kupować w promocji.
Teraz przy obecnej obniżce nie można nabyć telewizora W 905 i Sony Xperia Z za tą cenę, co w promocji.
Dziękujemy Ci Sony za „promocję Idealna para” za nerwy czy dostaniemy telefon, czy przesyłka dojdzie do Sony, a potem czy telefon będzie przysłany.
A teraz za te same (lub mniejsze) pieniądze można iść do salonu Sony i kupić to samo, ale już bez stresu!!!!
Modele W8 i W9 są modelami wyróżniającymi się jakością obrazu w swojej klasie. W9 otrzymał nagrodę EISA jako najlepszych telewizor 2013-2014. Jest wskazywany jako następca HX85 i wiele osób wskazuje go jako lepszy model. Miałem okazję porównać HX85 oraz W9 obok siebie i moim zdaniem nowy model przewyższa jakością obrazu starszy. Jednak design HX85 dużo bardziej mi się podoba, bardziej pasuje do mojego salonu. Gdyby nie ten fakt, zapewne zamieniłbym go na nowszy model. W8 za to posiada matrycę IPS, która wyróżnia się poziomem oddania barw. Oba modele mają najlepszą płynność obrazu w porównaniu do konkurencji (jak większość telewizorów Bravia z Motionflow). Te i inne dane znajdziecie w każdych testach tych modeli (oprócz mojego zdania o porównaniu design HX85 i W9). Po zakupie każdego telewizora, warto wgłębić się w ustawienia obrazu i dostosować go do swoich upodobań. Bardziej zaawansowaną opcją, dającą gwarancję najlepszego możliwego obrazu jest profesjonalna kalibracja odbiornika. Nad swoim odbiornikiem spędziłem parę tygodni, aby w pełni optymalnie go dostroić do swoich upodobań. Mam osobno ustawienia obrazu na film, na sport, na PS3 itd. Poza ustawieniami obrazu, bardzo istotną rzeczą jest źródło sygnału. Jak to zauważył Waldek1972, w sklepach są puszczane materiały promocyjne w Full HD. Podobną jakość obrazu uzyskasz podłączając Blu-ray i film Full HD. Tu w celach testów polecam „Avatar”, cechujący się świetnymi efektami. Dodatkowo w sklepach odbiorniki są ustawione na "Tryb sklepowy", który również możecie włączyć u siebie (w automatycznej inicjalizacji). Ten tryb charakteryzuje się ustawieniami parametrów na zbliżone do maksymalnych. Nie polecam tego do domu, ale jakość obrazu i ustawienia są kwestią subiektywną.
Lubie moj W8 za obraz - to bezsprzeczne
55" to rowniez kawal ekranu i filmy z BlueRaya oglada sie rewelacyjnie
Niefartownie kupilem ten TV w momencie "pseudopromocji" Idealna Para, o ktorej jest ten watek...
30.08 - nadal bez smartfona w reku, ale z informacja telefoniczna od Sony Bravia z Francji, ze udalo im sie wygenerowac poprawny kod zgloszenia dla mojego udzialu i w przyszlym tygodniu sprawa nabierze tempa.
OK - cierpwliwie czekam, choc jestem odrobine sceptycznie nastawiony do takich wiadomosci, bo podobna wiadomosc otrzymalem w lipcu, a potem minely 2 miesiace...
Zmiana na + polega na tym, ze p. Iwona z Francji 2x do mnie sama zadzwonila w tym tygodniu
Szkoda, że tak długo czekasz, ale ciągle jestem przekonany - że wszystko zakończy się pomyślnie. Najważniejsze, że jesteś zadowolony z telewizora, jakby nie było on był głównym celem. Na pewno satysfakcja byłaby dużo większa, gdyby trochę inaczej to się potoczyło.
Najważniejsze, że wszystko zmierza do pozytywnego zakończenia. Osobiście rozumiem twoje niezadowolenie jeśli chodzi o to ile czekasz, czy o samą organizację promocji, ale tak już to wygląda. W poprzednich latach w przypadku podobnym akcji, procedura otrzymania "bonusu" była identyczna -> wysyłka dokumentów do Francji i z tego co pamiętam, mimo że też sporo osób czekało dosyć długo, to wszyscy otrzymywali to co było w promocji ;).
I to jest dla mnie najwiekszym zaskoczeniem, że od lat nie dają sobie z tym rady. Sony dla mnie to był kiedyś synonmim "premium brand", firmy która celuje w klientów chcących dostać coś z górnej półki, obsługiwanych wg najwyższych standardów.
Skoro od lat schemat promocji jest ten sam i nie wyciągają z niego wniosków, że to nie działa zgodnie z oczekiwaniami klientów, to narażają się na utratę klientów i rynku Consumer Electronics, bo ich marka umrze wraz z pamięcią takich osób jak ja. Zastąpią ją firmy, które rozumieją co jest ważne w XXIw., że nie tylko to, że produkt sam w sobie jest super, ale równeż umiejętność wykreowania u ludzi potrzeby aby mieć ten produkt i właściwa obsługa klienta po jego sprzedaniu.
Promocja polegająca na wycinaniu kodów kreskowych z pudełek tekturowych, wysyłaniu listów poleconych z potwierdzeniem odbioru do Francji, z kserokopią faktury i kolejnym kodem promocyjnym z wnętrza pudełka, z późniejszym generowaniem jeszcze innych kodów w systemach, które nie działają, ze stroną która nie informuje klienta jaki jest status jego udziału w promocji, z infolinią która nie umie przez tygodnie klientowi pomóc, udzielić jakichkolwiej informacji czy bierze udział w promocji, nie dotrzymująca słowa ani obiecanych terminów wobec klienta, to są gwoździe do trumny firmy Sony. To może byłaby wystarczająca procedura organizacji promocji w poprzednim wieku, ale dziś to już staje się tragikomiczne.
Samym produktem ta firma się nie obroni. Pełno jest w historii firm które upadły w swojej arogancji posiadania świetnego produktu, bo niedopasowały się do zmieniającej się rzeczywistości i nie zauważyły, że zmieniają się oczekiwania ich klientów. W 1990r. pewnie każdy poczekałby 2 miesiące gratis na prezent od Sony, bo wiadomo, że jedyną formą kontaktu jest poczta i paczka pocztą musi przyjść. W 2013r. kiedy kurier przesyła paczkę w 24h przez pół świata, jest internet, komórki, taka organizacja promocji to znak, że Sony nie daje rady, nie nadąża za zmieniajacym się światem.
Najprostszą i najtańszą formą takiej promocji byłoby włożenie do pudła z TV tego nieszczesnęgo telefonu, bo jak się okazało dzień po zakończeniu promocji, cena tego TV miała już w sobie wartość tego telefonu.
Pozostaje mieć nadzieję że Sony odrobi lekcję z tego nieszczęścia, czego życzę tej marce.
5 wrzesnia dotarla do mnie przesyla z Xperia. Musze powiedziec, ze telefonik jest spoko i daje rade
Organizator promocji przeslal telefon rzutem na tasme, tuz przed uplynieciem dodatkowego terminu okreslonego w regulaminie.
Tak ... czekam ... od ponad 2 misięcy.
Właśnie dowiedziałem się, że przesyłka wróciła do nadawcy - czemu ? Nie wiedzą. Kuriera nie było.
Dane poprawne.
Po prostu ręce opadają...
A pokanterii wszystkiego dodaje fakt, że właśnie wyszedł następca telefonu, który powinienem dostać (Sony Experia Z1)
Jak tak dalej pójdzie to Z2 wyjdzie a ja dalej Z1ki nie dostane