Podziel się wrażeniami!
A jednak cierpliwi mają więcej szczęścia!
Skończyła się promocja „idealna para”.
I co?
Według najnowszej ulotki Sony -
Spadła cena telewizorów !!!.
W805/807 42’ cena spadła tylko o 400zł, promocji z telefonem przy tym modelu nie było.
Natomiast W805/807 47’ cena spadła o 1000zł, W805/807 55’ cena spadła aż o 1400zł.
Cieszyliśmy się, że Sony jest tak wspaniałomyślne, że dodaje do zakupionych telewizorów darmowo smartfony.
Otóż był to czysty marketing.
Bo teraz zakup telewizora i osobno telefonu Sony Xperii L wychodzi tak samo lub taniej niż w promocji „Idealna para”.
Telewizor obecnie, np. 47’ W805/807 kosztuje 4499zł plus telefon, (jeżeli ktoś potrzebuje telefonu) około 1000zł (w Internecie nowy około 800zł), wychodzi obecnie tak samo jak cena telewizora w promocji z telefonem i nie potrzeba rejestracji, wycinania kodów z pudełka, drukowania podziękowania, wysyłania tych wszystkich papierów i nerwów czy przesyłka dotarła na miejsce.
Moim zdaniem po prostu zostaliśmy „naciągnięci” na zakup telefonu, (bo rzeczywiście telefon kupiliśmy a nie dostaliśmy gratis) razem z telewizorem, chociaż chcieliśmy tylko telewizor.
Szczęśliwe tylko te osoby, które nabyły modele telewizorów, W 905, bo tam cena spadła minimalnie (500zł) i opłacało się je kupować w promocji.
Teraz przy obecnej obniżce nie można nabyć telewizora W 905 i Sony Xperia Z za tą cenę, co w promocji.
Dziękujemy Ci Sony za „promocję Idealna para” za nerwy czy dostaniemy telefon, czy przesyłka dojdzie do Sony, a potem czy telefon będzie przysłany.
A teraz za te same (lub mniejsze) pieniądze można iść do salonu Sony i kupić to samo, ale już bez stresu!!!!
Zimny,
pewnie Tobie płacą za tonowanie dyskusji na tym forum
Kontaktowałem się wielokrotnie ze wszystkimi działami obsługi i infoliniami. Mam ze 30 maili w tej sprawie. Dwa zgłoszenia (drugie wprowadzone przez infolinię Bravia). 2 kody uczestnictwa, które nie działają na stronie. Wykonałem dziesiątki telefonów w różne miejsca. I ZERO efektu. Wszyscy mnie przepraszają, a ja naprawdę nie chcę przeprosin, nie chcę być ich problemem.
Ja tylko chcę otrzymać potwierdzenie, że biorę udział w promocji. Od 7.06 tego potwierdzenia nie otrzymałem. I ja tu nie mówię o wysyłce z Francji - rzecz zrozumiała, że musi trwać, tylko o prostej rzeczy: tak potwierdzamy że bierze Pan udział w promocji. Wpisz Pan swój kod uczestnictwa i sprawdź status udziału w promocji.
Ta promocja to jest porażka Sony...
Witaj Jarku ja wysłałem 5 czerwca,śledziłem przesyłkę przez neta i doszła po trzech dniach,
więc oni mają więcej takich problemów,na stronie promocji nic nie działa,więc dla mnie to
olewka,kupiłeś i mamy cię! Kupiłem telewizor za 5.500 tysiaka który spełnia moje oczekiwania
i jednocześnie zafundowałem sobie dwa miesiące stresu za co im pięknie dziekuję!:smileysad:
Jarku, niczym nie zasłużyłem sobie na takie sugestie. Podobnie jak chyba wszyscy uważam, że powinno być wszystko jasne i przejrzyste. Wysyłasz, otrzymujesz potwierdzenie, śledzisz na stronie stan realizacji, widzisz kiedy zostanie przesłana wysyłka itd. Wiele osób pisało o tym, że stresowały się bez sensu, bo otrzymały przysługującą nagrodę i sugerowały cierpliwość. Widziałeś tamte wątki, brałeś w nich udział. Nerwami nic się nie zdziała, można tylko sobie zaszkodzić. Jeśli zrobiliście wszystko zgodnie z regulaminem, poczekajcie do końca czasu ustalonego w regulaminie. Gdybym ja był na Twoim miejscu, właśnie tak bym zrobił. Ile dni Wam zostało?
Za to nie za bardzo rozumiem sytuacji u Grzegorza. W końcu udało się zarejestrować, kod wszedł?
Witajcie,dziś otrzymałem smartfona,nareszcie!
Mam pytanie do tych co już otrzymali tego smarfona,czy dostaliście
nagrodę dodatkową o której piszą w regulaminie?
Mnie dostarczono tylko smartfona.
Witam, ja też akurat dziś, w końcu (24.06.papiery były we Francji) otrzymałem Z-kę. Ale co było "nerw"...Na paczce nie było numeru ulicy ani mieszkania, ale na szczęście był numer komórki- 6.30 rano - telefon z pytaniem- dokąd dostarczyć paczkę z Francji- odetchnąłem. Wcześniej w necie ciagle tylko komunikat "dzieki za sprawdzenie stanu roszczenia itd", A wcześniej też mieli jakiś "problem informatyczny" z moim rzekomym błędnym zarejestrowaniem- na szczęście na infolinii trafiłem na miłą Polkę i można się było dogadac- Pani poprawiła dane i obiecała przesyłkę w ciagu tygodnia. Znowu nerwy, bo telefon dotarł po 10 dniach, a komunikat w necie ciągle ten sam. Na szczęśie się udało. zgadzam się jednak z wieloma wypowiedziami przedmówców, że "Idealna" to była para, ale nie organizacja promocji.
Co do nagrody pieniężnej, to osobiście mam nadzieję, że należny podatek Sony prześle do mojego Urzędu Skarbowego.
Jeszcze oczekującym-cierpliwości i powodzenia Maciek
Mojego telefonu wciaz nie ma. Zgloszenie 8.06. Papiery we Francji od 15.06. Oficjalna przyczyna sa problemy techniczne po stronie Sony.
Jak minie 88 dni (28 dni + 60 dodatkowe zastrzezone przez Sony wg regulaminu) to pozostanie mi wejscie na droge sadowa. Jesli ktos tez jest w takiej sytuacji jak ja to zapraszam do polaczenia sil.
Zgaszam sie z przedmowca ze organizacja promocji to totalna porazka.
Rowniez wsparcie klienta w rozwiazywaniu takich problemow jest sporym rozczarowaniem.
Ciekawostka z tymi cenami telewizorów 😞
Ja otrzymałem Telefon od SONY jednak jestem bardzo zaskoczony że w pudełku jako akcesoria nie było słuchawek - miałem milion NOKII, setkę ciamciungów, dziesiątkę Iphonów i wszyskie nawet najbardziej proste miały zestawy słuchawkowe. SONY Natomiast albo zaoszczędziło na klientach albo ja zostałem potraktowany po macoszemu.
Czy ktoś z WAS kto otrzymał telefon w promocji miał w zestawie słuchawki czy może SONY robi dosłowną akcję czyli tylko telefon (choć zastanawia mnie dla czego dostałem ładowarkę?)
Proszę o ewentualną odpowiedz w tej sprawie lub wskazanie co zrobić aby zweryfikować jak była przyczyna braku kompletu.
Witaj,ja też nie miałem słuchawek.
Promocji nie było a za smatwona sami zapłaciliśmy,
byłem sony center i widziałem ceny po promocjii.WSTYD:smileyalert:
hm, miałem nadzieję, że jest coś konkretnego w wyborze tej marki, jednak to, co zrobili napawa mnie obrzydzeniem i marka Sony w moim jestestwie straciła na długo – czuję się jak frajer bo telefon xperia L jest po prostu kiepski – w stosunku do konkurencji. Nie potrzebowałem go, ale skoro dawali to wziąłem i przekazałem jako prezent.
Zastanawia mnie również fakt czy aby na pewno, jakość obrazu jest aż tak dobra w stosunku do konkurencji.
Mnie przedstawiciel namówił do tej marki przedstawiając demo z pamięci usb. Inni przedstawiciele wskazywali, że jest to tylko sztuczka SONY, bo oni też mają swoje dema, aby wskazać braki u konkurencji czytaj SONY.
Są sposoby, aby odzyskać kasę za ten TV - zwrócić go do sklepu. Rozważam właśnie taką możliwość.
Uważam, że sprawa "idealna para" powinna zostać rozdmuchana, aby producent popamiętał, że nie robi się takich zabiegów zwłaszcza w Polsce. NC+ próbowała z Polaków zrobić głupków i się przejechała. Może czas na SONY?!
25.08 - wciaz bez smartfona... udzial w promocji zglosilem 8.06...
13.08 - zadzwonilem do Francji do call center Sony Bravia, p. Iwona obiecala sprawe rozwiazac oraz obiecala zadzwonic w tygodniu 19-23.08; nie zadzwonila... nie pierwszy raz to sie zdarzylo...
Moje zdanie nt. promocji Idealna Para jest juz ugruntowane: to porażka. Powoli tez wyrabiam sobie zdanie nt. traktowania klientow przez Sony: klient to dla nich problem, z ktorym sobie nie radza.
Moja sprawa najprawdopodobniej znajdzie finał w sadzie we wrzesniu, bo w Sony nikt sie ja nie przejmuje, a mi juz sie nie chce ich prosic o jej rozwiazanie i nie wierze, ze przy calej swojej nieporadnosci, zdolaja ja rozwiazac przed uplynieciem regulaminowego czasu 88 dni (28 dni które miały wystarczyć na wysłanie telefonu i 60 dodatkowych dni zastrzeżonych przez Sony).
Zwroce sie tez do UOKiK z pytaniem, czy nie chcieliby sie przyjrzec praktyce organizowania promocji w Sony: w szczegolnosci cenie TV ktora byla dokladnie powiekszona o wartosc smartfona, a wiec nie byla to zadna promocja. Mysle ze tylko wysoka kara finansowa z UOKiK moze zmienic zachowanie tej firmy i stosowane przez nia praktyki.
W sadzie jedynie odzyskam pieniadze za smartfona.
Pozdrawiam
PS> do stalych bywalcow tego forum i klientow Sony: naprawde w tej sprawie wykazuje sie cierpliwoscia...