Podziel się wrażeniami!
Mam telewizor na gwarancji. Dwa tygodnie temu pojawił się szary okrąg na dole matrycy. Została wymieniona matryca na nową i problem zniknął ale na czerni pojawiło się dużo białych plam na całej powieszchni (wczesniej tego nie miałem). Na ciemnych obrazach mam podświetlone twarze, ubrania na jasny kolor. Rozprasza to na tyle, że nie da się oglądać. Gdy oglądam materiały w formacie 4:3 na bokach czarnych pasów mam jasno jakby ktoś latarką świecił. Serwis oświadczył, że brak czerni jest zgodny ze specyfikacją telewizora i nic z tym nie zrobi i to nie jego problem. I co ja teraz mam zrobić?
Czy zmiana ustawień obrazu nic nie pomaga? I czy korzystałeś z serwisu poprzez zarejestrowanie naprawy na stronie Sony czy też trafiłeś do jakiegoś innego? Jeśli jakość jest tragiczna to będziesz zmuszony reklamować tą naprawę.
Pozdrawiam
cogito
Ustawieniamy nic nie można zmienić. Telewizor jest cały czas w serwisie, a ja czekam na pismo uzasadniające ich decyzję. Jasne plamy są nie tylko na bokach panela, ale na całej powieszchni matrycy. Usterkę zgłosiłem w biurze obsługi klienta.
No to życzę Ci powodzenia a jak będziesz potrzebował podpowiedzi na którymś etapie to zapraszam znów na forum. Mam nadzieję, że uda Ci się załatwić sprawę w taki sposób, że będziesz zadowolony z końcowego efektu. W końcu korzystasz z serwisu z którym Sony współpracuje a nie z zakładu napraw wszelakich Pana Henia
Pozdrawiam
cogito
Po 4 latach przypomniałem sobie wątek którego nie dokończyłem. No cóż serwis firmy sony olał mnie totalnie, a ja chociaż wydałem dużo pieniędzy, nie mam satysfakcji z oglądania. Życzę Wam więcej szczęścia w zakupach.