Podziel się wrażeniami!
Wczoraj kupiliśmy KDL-42W655A (dokładnie: KDL-42W655ABAEP). Na decyzję mocno wpłynęło to, że ma obsługę TVN Player. Niestety jakość obrazu z TVN Player jest bardzo słaba. Początkowo myślałem, że to przez połączenie na WiFi, ale podłączyliśmy telewizor po kablu Ethernet i słaba jakość nie uległa poprawie. Dla porównania na komputerze te same programy mają bardzo wysoką jakość np. wczorajszy Mam talent. Stąd pytania:
1. Co jest powodem słabej jakości (Internet 50mbit, bardzo niski ping, więc dobrze), telewizor nie może sobie poradzić z jakością?
2. Jak można zmienić jakość wyświetlanych programów z tvnplayer na tym telewizorze na lepszą?
3. Ciężko się szuka w tej aplikacji bo wygląd dostosowano do interfejsu telewizorów Sony, a nie do znanego mi z telefonu wyglądu czy z samsunga, gdzie jest to dużo prostsze, czy planujecie zmienić to na lepsze?
Przyznam szczerze, że zawiodłem się kupując ten telewizor z powyższych względów
A ja dzisiaj wieczorem jadę do sklepu z zamiarem kupienia tego TV...
TVNplayer to nie jest dla mnie nic ważnego w sumie, ale naprwdę jest taka tragiczna jakość?
Wszystkie aplikacje mają taką jakość?
Jak w warunkach domowych wypada jakość obrazu?
Czy może ktoś wieszał TV na tej nóżce co jest w komplecie?
Sorki za natłok pytań, ale proszę o odpowiedzi
No i również dołączam się do prośby o odpowiedź sony w sprawie jakości TVNplayer, czy będą w stanie ją poprawić i czy wiedzą w czym jest problem.
Śmiało kupuj!
Z obrazu HD a nawet SD jestem bardzo zadowolony. Filmy HD z DVB-T wyglądają wspaniale. Zdjęcia z pendrive jak marzenie.
Najczęściej żona używa aplikację TVPpl Player i tam żadnych problemów z jakością nie ma. Na Ipli też jakość jest ok. Na Ipla są też dostępne programy HD.
Telewizora nie wieszałem.
Przy oglądaniu pod kątem obraz dużo traci?
Też miałem wątpliwości.
Jeszcze przed zakupem sprawdziłem to w sklepie i już wtedy okazało się że jest ok.
Nam chodzi o jakoś TVN Player.
Co dziwniego zauważyłem wczoraj - reklamy jakość żyleta, seriale TRAGEDIA ! Pikseloza, niewyraźne twarze.
Ipla, TVP działają bez zarzutu, jakość super.
TVN albo Sony dają ciała - niech to ustalą między sobą i poprawią aplikację.
Raskol, dokładnie to samo zauważyłem wielokrotnie przy oglądaniu materiału z TVN Player na W809 - reklamy w jakości rewelacyjnej, a docelowy program w beznadziejnej pikselozie. Oglądanie takiego czegoś na dużym ekranie kompletnie nie ma sensu.
Kwestię słabej jakosci TVN Playera poruszyłem na profilu Sony Polska:
https://www.facebook.com/SonyPolska
Po prawej stronie, wpisy uzytkownikow.
Niestety na razie cisza...
Temat przekazany dalej...
https://www.facebook.com/SonyPolska/posts/613784285361755?comment_id=4664638&offset=0&total_comments...
Może dobrze by bylo, gdybys ktoś jeszcze się włączył w ten temat - o ile ma taką możliwosc...
i co zlewka ze strony Sony ?
Na to wygląda, żadnej odpowiedzi póki co nie dostalem... 😕