anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-42W655 - wyszukiwarki

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
WuuZet
Poszukiwacz

KDL-42W655 - wyszukiwarki

Od kilku dni nie dzała wyszukiwarka tekstowa, z której bardzo często korzystam, a także wyszukiwarka pokrewna. Po wybraniu, po krótkim czasie wyświetlają się napisy - "Niedostępna". Nie działa także aplikacja Sony PlayMemories - wyświetla komunikat - "Błąd". Inne aplikacje działają prawidłowo. Nie pomogło odswieżanie zawartości internetowej, powrót do ustawień fabrycznych i resetowanie modemu i routera. Proszę o informację jak jest u Was. Z góry dziękuję za pomoc.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
WuuZet
Poszukiwacz

Od wczoraj wyszukiwarki działają, co mnie bardzo cieszy.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 ODPOW. 9
profile.country.PL.title
matej99
Użytkownik

Podepnę się pod temat, taka sama sytuacja jest w KDL-46W905A.

Również nie działa od kliku dni ta funkacja (a jest bardzo przyjemna), odświeżałem zawartość internetową i dziś miałem przywrócic do ustawień fabryczny. Z postu wynika że nic by to nie dało.

A reset to ostatecznoć bo po resecie za dużo jest pózniej ustawiń co do telewizji (sortowanie progarmów, i jeszcze kanały z TV kablowej po analogu, do tego podpięta CI+, podział na ulubione, kolejnośc aplikacji) szkoda że nie ma eksportu na USB ustawień innych niż lista kanałów cyfrowych.

Swoją dorgą jeśli zarejstrowany jest dysk pod USB1 to lista kanałów cyfrowych zapisuje się na USB2.

profile.country.PL.title
WuuZet
Poszukiwacz

Jakaś kicha chyba w serwerach SONY, bo na stronie Play Memories Onlline jest komunikat, że usługa niedostępna, więc może i z wyszukiwarek zrobiła się padlina. Czekajmy więc cierpliwie.

adam_klu
Poszukiwacz

Witaj

Nie napisałeś czy aktualizowałeś oprogramowanie.
Poniżej link gdzie możesz znaleźć oprogramowanie dla TV:

http://www.sony.pl/support/pl/product/KDL-42W655A

Możliwe też, że serwer padł i wkrótce wszystko wróci do normy.
Jeśli to serwer to wystarczy odświeżyć zawartość internetową co jakiś czas.

Pozdr.
A.

profile.country.PL.title
WuuZet
Poszukiwacz

Mam najnowsze, aktualne oprogramowanie PKG4. 201 EUA.

beniuasia
Użytkownik

Mam to samo na 55w805a, zauważyłem w sobotę jak potrzebwałem coś na szybko w googlach znaleźć.

adam_klu
Poszukiwacz

Rzeczywiście jakiś problem jest:

Oficjalne info w linkach poniżej

https://unavailable.playmemoriesonline.com/error/sorry.html

http://blog.playmemoriesonline.com/all_ww/

Pozostaje czekać.

Pozdrawiam

A.

profile.country.PL.title
Agnieszka_J
Moderator

Witaj WuuZet,

Nie wspominasz o ewentualnej aktualizacji oprogramowania, a być może jej zainstalowanie rozwiąże problem. Tutaj link do strony, z której można ją pobrać.

Jeśli inni użytkownicy mają podobny kłopot może to oznaczać chwilowy problem z serwerem. Wówczas zalecamy odświeżenie zawartości internetowej.

Jeśli powyższe nie pomoże, wyślij mi proszę PW z następującymi informacjami, a zgłoszę Twoją sprawę ponownie do Sony Support:

model TV
numer seryjny TV
IP adres TV
wersja oprogramowania TV
model routera
nazwa dostawcy internetowego

Pozdrawiam serdecznie,

Agnieszka_J

profile.country.PL.title
WuuZet
Poszukiwacz

Witam. W pierwszym poście piszę, że odswieżanie zawartości internetowej nic nie daje. W następnym piszę,że mam aktualne oprogramowanie PKG4.201 EUA. Próba aktualizacji oprogramowania skutkuje komunikatem że nie ma nowszego. Model TV, to jak napisałem w tytule tematu KDL-42W655A,  nr ser. 6021779, IP 192.168.1.101. TV jest podłączony do internetu dostarczanego przez administrację osiedla (TVK SM Gr Grudziądz, bardzo solidny i stabilny dostawca) - modem MOTOROLA/router TP-LINK - kablem LAN. Prędkość zmierzona 16Mb/s. Sprawdziłem stronę Play Memories Online - jest komunikat, że usługa niedostępna. Myślę, że z wyszukiwarkami jest to samo. Pozostałe aplikacje działają prawidłowo. Chwilowy problem to chyba nie jest - wyszukiwarki nie działają już ponad tydzień. Z małej liczby odpowiedzi wnioskuję, że bardzo mało użytkowników korzysta z tych wyszukiwarek i dziwię się, bo pozwala to szybko i wygodnie przeszukiwać wszystkie zasoby internetowe.

profile.country.PL.title
WuuZet
Poszukiwacz

Od wczoraj wyszukiwarki działają, co mnie bardzo cieszy.