anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Długi start Telewizora KLD-55W805B + odtwarzanie z USB

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
Industrial-Usagi
Poszukiwacz

Długi start Telewizora KLD-55W805B + odtwarzanie z USB

Witam,

Mam dziwne odczucie ze ten TV bardzo powoli staruje. Jak już pokaże się obraz (sygnał cyfrowy z anteny z dachu) to potrzebuje około 20-30s by pojawiło się jakiekolwiek menu, łącznie ze zmianą programu czy głośności. Czy ktoś miał podobnie? Bo nie wiem czy to standardowa dolegliwość tego modelu czy też coś z moim nie tak?

Drugie pytanie jest o odtwarzanie plików z USB, otóż TV nie pamięta gdzie skończyłem oglądać film. Dokładniej to nie pamięta następnego dnia, bo w krótkim okresie czasu jest ok. Jednak gdy chce następnego dnia wrócić do oglądania to muszę się bawić w przewijanie i szukanie gdzie to ja skończyłem. Już nawet stare Samsungi potrafiły zapamiętać gdzie skończyliśmy oglądać. Jak dla mnie kolejna Smart-porażka w tym TV.

Dzięki za pomoc.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Z tym startem to normalne. TV potrzebuje czasu aby wszystko załadować do pamięci.

Co do odtwarzania z dysku/pamięci USB. Prawdopodobnie wynika to z tego, że po wyłączeniu TV po pewnym czasie TV odłącza zasilanie od dysku, aby nie pracował bez potrzeby. Wówczas tracone jest miejsce gdzie ostatnio odtwarzany był film.

Pozdrawiam

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Z tym startem to normalne. TV potrzebuje czasu aby wszystko załadować do pamięci.

Co do odtwarzania z dysku/pamięci USB. Prawdopodobnie wynika to z tego, że po wyłączeniu TV po pewnym czasie TV odłącza zasilanie od dysku, aby nie pracował bez potrzeby. Wówczas tracone jest miejsce gdzie ostatnio odtwarzany był film.

Pozdrawiam