Podziel się wrażeniami!
Kolejna aktualizacja, a w niej dosyć ważne zmiany. Najważniejsza według mojej opinii do dodanie opcji wyboru jakości filmów z YouTube. W tym jakość HD. Poniżej link:
Inne zmiany:
Ciesz się filmami z serwisu YouTube w jakości HD
Oglądaj zdjęcia i filmy z serwisu Facebook na pełnym ekranie
Dodatkowy tryb Ticker w serwisie Twitter
Połącz wyniki wyszukiwania usługi TrackID z serwisem Twitter
Bardzo dobra informacja Zimny. Mam również nadzieję, że do tego czasu HbbTV stanie się bardziej funkcjonalne i więcej stacji je uruchomi.
Zimny napisał(a):
Z informacji na Facebook Sony Polska, usługa HbbTV powinna być udostępniona na jesieni 2012 (pod koniec listopada). Włączenie nastąpi po aktualizacji oprogramowania.
No niestety nie tylko dotyczy poprzedniego kolegi, ale rowniez i mni:( Mam ten sam problem. Zaraz bede przywracał ustawienia fabryczne i... zobaczymy czy zadziała. Dlaczego nie chce działaś po pobraniu aktualizacji???
Zmienil sie numer firmware : )
Ja mam taki sam problem, po aktualizacji oprogramowania pojawil sie bład.
Chyba zaprzyjaznili sie z microsyfem, wypuscic byle predzej a pozniej poprawiac
Message was edited by: -Nagata-
Post został edytowany ponieważ zawierał słownictwo niedozwolone na forum Sony.
Modele z serii EX z 2011 roku (np KDL-46EX720) są kompatybilne z systemem Windows 8.
Sony.china - ostatnia aktualizacja dotyczyła usprawnienia działania serwisów internetowych, a nie "zaprzyjaźniania się z microsoftem".
Informacje o modelach zgodnych z systemem Windows 8 znajdziesz poniżej:
http://www.sony.pl/support/windows-8-compatibility-information/eu/tv/g13_bravia_eu.html
Zaś informacje zwiazane z usprawnieniami, które wprowadza aktualizacja znajdziesz w kolejnym linku:
http://www.sony.pl/support/pl/product/KDL-46EX720/downloads/AZ2EUA_4107
Korzyści i udoskonalenia:
This software includes improvements for the performance and stability of the Internet TV features.
Jeszcze nie ma informacji na stronie Sony, pewnie niedługo pojawi się. Zauważyłeś jakieś zmiany?
Aktualizację dla modeli z 2011 roku można znaleźć w poniższym linku:
http://www.sony.pl/support/pl/product/KDL-40EX720/downloads/AZ2EUA_4021
Co wnosi aktualizacja?
Improve the use of the EPG and the performance of internet services and applications.
Czyli tłumacząc luźno na polski:
poprawa EPG i usług internetowych (aplikacji).
Witam,
Zaktualizowałem sobie mojego KDL-40EX720 do nowej wersji i mam problem z VOD od TVP i TVN. Podczas odtwarzania filmów nagle odtwarzanie się kończy i zaczyna następny odcinek z serii. Jest to bardzo denerwujące, szczególnie w przypadku TVN, gdzie są reklamy i włączanie tego samego odcinka powoduje wymuszenie obejrzenia reklam jeszcze raz. Na TVP akurat nie było reklam, więc jakoś daje radę (choć włączanie po 5-7 razy tego samego i przewijanie naprawdę daje w kość).
Podobne problemy zauważyłem już wcześniej, ale nie były tak częste jak teraz.
Czy ktoś z Was ma podobne problemy, czy to wina mojego egzemplarza i nadaje się do reklamacji? Dodam, że całość łączy się za pomocą Wi-Fi (orygnialnego zresztą urządzenia Sony).
Pozdrawiam,
Szymon
Witaj,
nie mam EX720, ale sprawdzam to na HX85. Tego typu zachowania mogą mieć trzy przyczyny. Pierwsza, to coś nie tak z serwerami filmowymi. Druga, to coś nie tak z konfiguracją sieci w routerze, przerywane połączenie Internetowe, niewystarczająca prędkość. W zależności od dostawcy, czasami są zmieniane parametry łącza i trzeba zmienić coś w routerze. Mam w neostradzie, w przeciągu roku dwa razy coś się popsuło, nie działał poprawnie Internet. Okazało się, że trzeba coś zmienić w routerze - o czym nikt mnie nie poinformował.. To są dwie najczęstsze przyczyny. Trzecia występuje dosyć rzadko - telewizor, lub oprogramowanie na nim.
Na początek proponuję wejść w ustawienia sieci i odświeżyć zawartość internetową. Jeśli nie pomoże, przywrócić ustawienia fabryczne w tv (zostaną skasowane ustawienia telewizora).
Włączyłem u siebie jakiś serial i póki co leci sobie bez przeszkód. Napisz jeszcze po jakim czasie wyłącza się i na jakich serialach.