anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Aktualizacja oprogramowania EX z 2011 roku (EXx2x)

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Aktualizacja oprogramowania EX z 2011 roku (EXx2x)

Kolejna aktualizacja, a w niej dosyć ważne zmiany. Najważniejsza według mojej opinii do dodanie opcji wyboru jakości filmów z YouTube. W tym jakość HD. Poniżej link:

Inne zmiany:

Ciesz się filmami z serwisu YouTube w jakości HD
Oglądaj zdjęcia i filmy z serwisu Facebook na pełnym ekranie
Dodatkowy tryb Ticker w serwisie Twitter
Połącz wyniki wyszukiwania usługi TrackID z serwisem Twitter

Oprogramowanie PKG3.704EUA:

http://www.sony.pl/support/pl/product/KDL-46EX720/downloads/FW_Bravia_AZ2EUA

Informacje o sposobie przełączania jakości filmów z YouTube w poniższym wątku:

https://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=222&t=11060

Pozdrawiam,
Zimny.

56 ODPOW. 56
Mylagos
Użytkownik

Bardzo dobra informacja Zimny. Mam również nadzieję, że do tego czasu HbbTV stanie się bardziej funkcjonalne i więcej stacji je uruchomi.

soss-----
Początkujący

Zimny napisał(a):

Z informacji na Facebook Sony Polska, usługa HbbTV powinna być udostępniona na jesieni 2012 (pod koniec listopada). Włączenie nastąpi po aktualizacji oprogramowania.

Za to info zimne piwko dla Zimnego. wreszcie jakiś w miarę konkretny termin aktualizacji.

jacolsky
Początkujący

No niestety nie tylko dotyczy poprzedniego kolegi, ale rowniez i mni:( Mam ten sam problem. Zaraz bede przywracał ustawienia fabryczne i... zobaczymy czy zadziała. Dlaczego nie chce działaś po pobraniu aktualizacji???

Niezadowolony10
Początkujący

Zmienil sie numer firmware : )

Ja mam taki sam problem, po aktualizacji oprogramowania pojawil sie bład.

Chyba zaprzyjaznili sie z microsyfem, wypuscic byle predzej a pozniej poprawiac

Message was edited by: -Nagata-

Post został edytowany ponieważ zawierał słownictwo niedozwolone na forum Sony.

stubbs.
Użytkownik

Modele z serii EX z 2011 roku (np KDL-46EX720) są kompatybilne z systemem Windows 8.

Sony.china - ostatnia aktualizacja dotyczyła usprawnienia działania serwisów internetowych, a nie "zaprzyjaźniania się z microsoftem".

Informacje o modelach zgodnych z systemem Windows 8 znajdziesz poniżej:

http://www.sony.pl/support/windows-8-compatibility-information/eu/tv/g13_bravia_eu.html

Zaś informacje zwiazane z usprawnieniami, które wprowadza aktualizacja znajdziesz w kolejnym linku:

http://www.sony.pl/support/pl/product/KDL-46EX720/downloads/AZ2EUA_4107

Korzyści i udoskonalenia:

This software includes improvements for the performance and stability of the Internet TV features.

Pozdrawiam Stubb
laskadan
Poszukiwacz

Kilka dni temu TV pobrał nowe oprogramowanie pkg4.021eua-0104 ktoś coś wie na jego temat.
Zimny_
Użytkownik

Jeszcze nie ma informacji na stronie Sony, pewnie niedługo pojawi się. Zauważyłeś jakieś zmiany?

stubbs.
Użytkownik

Aktualizację dla modeli z 2011 roku można znaleźć w poniższym linku:

http://www.sony.pl/support/pl/product/KDL-40EX720/downloads/AZ2EUA_4021

Co wnosi aktualizacja?

Improve the use of the EPG and the performance of internet services and applications.

Czyli tłumacząc luźno na polski:

poprawa EPG i usług internetowych (aplikacji).

Pozdrawiam Stubb
szybeus
Użytkownik

Witam,

Zaktualizowałem sobie mojego KDL-40EX720 do nowej wersji i mam problem z VOD od TVP i TVN. Podczas odtwarzania filmów nagle odtwarzanie się kończy i zaczyna następny odcinek z serii. Jest to bardzo denerwujące, szczególnie w przypadku TVN, gdzie są reklamy i włączanie tego samego odcinka powoduje wymuszenie obejrzenia reklam jeszcze raz. Na TVP akurat nie było reklam, więc jakoś daje radę (choć włączanie po 5-7 razy tego samego i przewijanie naprawdę daje w kość).

Podobne problemy zauważyłem już wcześniej, ale nie były tak częste jak teraz.

Czy ktoś z Was ma podobne problemy, czy to wina mojego egzemplarza i nadaje się do reklamacji? Dodam, że całość łączy się za pomocą Wi-Fi (orygnialnego zresztą urządzenia Sony). 

Pozdrawiam,

Szymon

Zimny_
Użytkownik

Witaj,

nie mam EX720, ale sprawdzam to na HX85. Tego typu zachowania mogą mieć trzy przyczyny. Pierwsza, to coś nie tak z serwerami filmowymi. Druga, to coś nie tak z konfiguracją sieci w routerze, przerywane połączenie Internetowe, niewystarczająca prędkość. W zależności od dostawcy, czasami są zmieniane parametry łącza i trzeba zmienić coś w routerze. Mam w neostradzie, w przeciągu roku dwa razy coś się popsuło, nie działał poprawnie Internet. Okazało się, że trzeba coś zmienić w routerze - o czym nikt mnie nie poinformował.. To są dwie najczęstsze przyczyny. Trzecia występuje dosyć rzadko - telewizor, lub oprogramowanie na nim.

Na początek proponuję wejść w ustawienia sieci i odświeżyć zawartość internetową. Jeśli nie pomoże, przywrócić ustawienia fabryczne w tv (zostaną skasowane ustawienia telewizora).

Włączyłem u siebie jakiś serial i póki co leci sobie bez przeszkód. Napisz jeszcze po jakim czasie wyłącza się i na jakich serialach.