Podziel się wrażeniami!
Od paru dni dostępny jest bardzo ważny update dla posiadaczy telewizorów 4K serii X9. Ma on oznaczenie PKG4.000 i zamienia jedno złącze HDMI 1.4 na wersję 2.0. Kto nie wie o co chodzi - polecam poczytać stosowny poradnik: http://hdtvpolska.com/topic/31226-konferencja-hdmi-20-baza-wiedzy-o-nowym-zlaczu/
Ma to w tej chwili szczególne znaczenie dla posiadaczy PC, którzy grają na telewizorach X9 a chcą uzyskać więcej niż 30 klatek ze swoich maszyn. W ogóle komfort pracy wzrasta o lata świetlne.
Fajnie, że Sony dotrzymało słowa i już teraz możemy cieszyć się 4K w 60Hz! I to bez kupowania nowego modelu TV :)))))
ps. Jeżeli jest ktoś na forum kto kupić 84" :DDDDD to w tym przypadku niezbędny będzie serwis, który wymieni co trzeba.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Dzisiaj poszła jeszcze mała poprawka. Zatem już oficjalnie mamy HDMI 2.0 w X9.
- 3840X2160p (50/59.94/60Hz) YCbCr 4:2:0 8bit
- 4096X2160p (50/59.94/60Hz) YCbCr 4:2:0 8bit
Bardzo proszę o informację, które z czterech wejśc HDMI zostało upgradowane do 2.0, nie wiem czy mój telewizor otrzymał już odpowiednią aktualizację. Jest on aktualizowany z internetu na bieżąco.
To HDMI, które jest samotne na tylne ścianie czyli HDMI 4
Dziękuję bardzo, już przełączyłem. Do tej pory używałem trzech wejśc dla różnych urządzeń i akurat to wejście nr 4 pozostawało wolne. Jestem wdzięczny za informację.