anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

42W805 aplikacje się nie ładują

stomos
Poszukiwacz

42W805 aplikacje się nie ładują

Włączając Wszystkie aplikacje pojawia mi się tylko kilka aplikacji :

skype, przeglądarka WWW, tweet i jeszcze 7 innych

Cały czas pracuje pasek postępu w górnym rogu ale nie wskakują dodatkowe programy po jakimś czasie pojawia się komunikat: "część kanałów niedostępna ponieważ serwer nie odpowiada"

Połaczenie internetowe jest prawidłowe youtube można oglądać bez najmniejszych problemów, ale reszty aplikacji nie ma.

Opcje odśwież zawartość internetową działa po kliknięciu pojawia się komunikat że zawartość internetowa jest gotowa.

Wczoraj miałem podobny problem i po jakimś czasie - po 2,3 próbie wczytały się inne aplikacje.

A teraz jest martwo wczytuje, wczytuje i się wczytać nie może.

z czego to może wynikać? jak to naprawić

Jak łączę się z internetem przez kabel czy przez wifi to ta sama sytuacja

3 ODPOW. 3
darko113
Poszukiwacz

Mam dokładnie to samo co Ty w takim samym tv.

Miałem dokupić do tego TV odtwarzacz blu ray sony ale wybór padł na samsunga.

Opcje smart w tym telewizorze to jakaś kpina. Z telefonem samsung galaxy ace 2 za nic połączyć się nie mogę.

Panowie inżynierowie od Sony muszą tą stronę TV dopracować bo na dzień dzisiejszy do pięt samsungowi nie dorastają.

Przykro mi, że nie pomogłem ale trochę się wyżaliłem. W końcu za te piniądze byłby niezły samsung z fajerwerkami typu Smart TV, smartHub itp.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników tego modelu.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witaj,

jakiś czas temu ktoś na forum informował o aktualizacji serwerów Sony. Może to jest przyczyną. Sprawdziłem na W9 (medel z tego samego roku), Internet o prędkości 20. Zaraz po włączeniu tv, wejściu w SEN - efekt taki sam jak u Ciebie. Po naciśnięciu "Return" i ponownym wejściu - pojawiają się wszystkie aplikacje, czyli na dzień dzisiejszy 31 w pionie i 6 w poziomie - czyli 186 aplikacji. Zaktualizowałem soft do najnowszej wersji - 3.710. Po wyłączeniu telewizora z kontaktu, właczeniu, właczeniu SEN mija ok 4 sekund aż pojawią się wszystkie aplikacje. Spróbuj zaktualizować oprogramowanie i napisz czy sytuacja ciągle występuje. Chyba kolega na forum Stubb posiada W8, może napisze jak to u niego wygląda.

Możesz jeszcze napisać od jakiego dostawcy masz Internet?

profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

Zgadza się, mam W8 i chwalę go sobie Serce

Problem rozwiązał się wraz z nadejściem aktualizacji o numerze PKG 3.710, o której możesz poczytać poniżej:

http://community.sony.pl/t5/Telewizory/Aktualizacja-dla-modeli-z-2013r-W6-W8-W9/m-p/1249350#U1249350

Wydaje mi się, że były aktualizowane serwery Sony dzięki którym działa SEN (bo Bravia łączy się z serwerem Sony aby z tego miejsca pobrać informacje) o czym pisał Zimny. Inną opcją były zmiany kosmetyczne związane z wprowadzeniem tej aktualizacji dla modeli z 2013 roku.

Pozdrawiam Stubb