anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

40EX401 - jak wyłączyć dzwięk przy uruchomieniu tv

spolkicker1dvvrf
Początkujący

40EX401 - jak wyłączyć dzwięk przy uruchomieniu tv

Jak wyłączyć ten piekielnie głośny i denerwujący dźwięk przy włączaniu telewizora. Jestem już szczępkiem nerwów kiedy po 30 minutach usypiania dziecka nareszcie siadam przed telewizorem, włączam a tu to choler.... BEEEM aż się dziecko budzi i cała "zabawa" od nowa! Mam wtedy ochotę wyrwać ten telewizor ze ściany i wyrzucić przez okno. Proszę pomóżcie, przewertowałem opcje menu i nic, czy aktualizować soft czy rozkręcić tv i coś odlutować. Przez taką bzdurę jestem tak zrażony do tej marki że szok!!

13 ODPOW. 13
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Wyłącz dźwięk klawiszy w ustawieniach dźwięku.

spolkicker1dvvrf
Początkujący

no zabijcie mnie nie widzę takiej opcji, przeszukałem ustawienia od a do z

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Nie mam już w tej chwili dostępu do EX401, na ścianie wisi tylko EX40B a tam mamy taką możliwość: klawisz Home :smileyarrow: do Dźwięk i tam jest opcja Dźwięk przycisków - ustawiamy wyłącz. Jeżeli tej opcji nie ma to niestety ale nie da się tego wyłączyć.

spolkicker1dvvrf
Początkujący

no to nie ma takiej opcji niestety. Ale Sony ma minusa :( nawet upgrade softu nie pomogło...

oyster11
Początkujący

U mnie jest to samo. Pokazuje się śnieżący ekran i w zależności kto wyłączał odbiornik dziki szum. Gdy wyłączam osobiście ściszam głośność do minimum i wtedy tego jazgotu nie ma. Totalna wiocha w ustawieniach. :smileyredface:

oyster11
Początkujący

Znalazłem jakieś takie kilka tematów dalej ,u mnie w tej chwili zadziałało:
W ustawieniach przestaw Home->Ustawienia->Wejścia zewnętrzne->Wyjście av2 ,ustaw
na av1.U mnie denerwujące śnieżenie i ostry szum zniknęły . Chwała temu co to zapodał. Tu słabo działają hasła problemowe dla nieuków jak ja ,trzeba czytać mnóstwo badziewia.

spolkicker1dvvrf
Początkujący

Panowie, mi nie chodzi o jakieś szumy itp. Denerwujący dzwięk to:

"bęęęęęęk" (wersja fonetyczna :D ) pojawiający się z logiem SONY, i z tego co widze to w tym niskim modelu nie ma opcji tego wyłączyć.

profile.country.PL.title
piotr9911
Poszukiwacz

mam ten sam problem

profile.country.PL.title
piotr9911
Poszukiwacz

Nie można wyłączyć tego sygnału na stałe , można jedynie przed każdym wyłączeniem TV ściszyć głośności do zera wtedy zostanie tylko logo bez dzwięku.