- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Lightroom i znikający Exif
Wie ktoś może, gdzie szukać ustawień, by lightroom nie usuwał EXIF przy eksportowaniu zdjęć z RAW do JPG.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
To z lenistwa, bo nie chciałem jak wrzucam na forum foty, 2 razy ich obrabiać, bo to rozmiar nie ten, a to za dużo plik zajmuje .
Wale się w piersi, bo :smileyredface: pierwsze foty, z Pszczyny wrzucałem bez jakiejkolwiek obróbki i jestem z nich totalnie nie zadowolony.
PS. dzisiaj w zagrodzie żubrów było piękne słońce i mały jelonek szwendał się przy karmieniu .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Sam miałem kiedyś podobną sytuacje dlatego wiedziałam co i jak
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
rezasurmar napisał(a):
To z lenistwa, bo nie chciałem jak wrzucam na forum foty, 2 razy ich obrabiać, bo to rozmiar nie ten, a to za dużo plik zajmuje
ja patrzę na rozmiar wyeksportowanego zdjęcia i jeśli jest za duże to szybko zmieniam rozmiar w irfanie. Dając kompresję 98-99%
rezasurmar napisał(a):
Wale się w piersi, bo :smileyredface: pierwsze foty, z Pszczyny wrzucałem bez jakiejkolwiek obróbki i jestem z nich totalnie nie zadowolony.
no wiesz.....grunt to umieć wyciągać wnioski.
FF. 14mm. 35mm. 50mm. 85mm. 135mm. 500mm. 70-210
thank god i'm a photographer
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Lata wywoływałem zdjęcia metodami klasycznymi, czyli ciemnia z łazienki, powiększalnik, chemia, a płukanie w wannie .
Dopiero nie dawno zacząłem się przekonywać do obróbki elektronicznej . Przez co masę zdjęć zalega na dyskach nie "wywoływana".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Swoją drogą dziwny ten lajtrum Miałem rację, że mi sie nie podobał
W PSie nie ma takich numerów
fotoamator
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mnie się podoba , potrzebowałem jakiegoś "prostego" programu do sortowania zdjęć i zarządzania zasobami, oraz do prostej i tej bardziej zaawansowanej edycji. Wcześniej przez to, że nie miałem takiego softu nie chciało mi się edytować i katalogować zdjęć z palca.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »