anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kto dodał ten temat do Ja też

Brachson
Poszukiwacz

W905 oraz brak internetu

Witam,

Mam nastepujacy problem:

1. Internet 10Mb/sec download oraz 5Mb/sec upload

2. Komputery oraz telefony dzialaja bez zarzutu

3. TV W905 (55'') podlaczony kablem to gniazda internetowego + Modul CAM od NC+

4. Niezaleznie od konfiguracji internetu (reczne nadanie IP oraz DNS lub automatyczne) TV pozwala mi na polaczenie z internetem (3 statusy OK)

5. Jak tylko wejde to aplikacji (np. YouTube) ktora korzysta z internetu widze ze internet dziala bardzo powoli co skutkuje jednym z ponizszych zachowan telewizora:

• YouTube sie wylacza i TV pokazuje program ktory wczesniej ogladalem, np. TVN
  • YouTube sie wylacza, TV restartuje, pokazuje sie logo SONY i wlacza sie na programie ktory wczesniej ogladalem np. TVN
  • TV sie wylacza i LED miga na czerwono 8 razy

6. Jak sprawdze na TV predkosc internetu uzywajac: testera, np. speedofme to predkosci sa nastepujace: PING: 4k, 😧 0,2Mb/sec, U: 0,1Mb/sec (co jest okolo 50 razy mniej niz mam w rzeczywistosci).

I tutaj UWAGA:

Czasem wszystko dziala OK, to znaczy predkosc na testerze, np. speedofme mam 6Mb/sec i YouTube dziala OK, ale tez potrafi sie wylaczyc np. po godzinie dzialania.

Generalnie gdzies wyczytalem ze minimalne predkosci internetu dla contentu to 2,5Mb/sec dla SD oraz 10Mb/sec dla HD - te wartosci oczywiscie nie sa spelnione w punkcie 5 powyzej dlatego TV sie wywala.

Pytanie tylko dlaczego mam tak slabe polaczenie z netem w TV Sony.

Pozdrawiam,

Michal 

Kto dodał ten temat do Ja też