anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

W odpowiedzi na zapotrzebowanie rynku jest nowa kamera SONY

KubaKajt
Początkujący

W odpowiedzi na zapotrzebowanie rynku jest nowa kamera SONY

Myślałem że pewna firma produkująca do tej pory głównie aparaty ma monopol na kręcenie filmów pełną klatą a tu proszę sony też ma coś do zaoferowania. Myślę że te dwa modele można ze sobą zestawić gdyż obie maszynki maja podobne możliwości. Chciałbym przedstawić ogólnie różnice. A więc zobaczmy jak wypada Sony F35 HDCAM SR na tle konkurencji (Mark II).
http://img210.imageshack.us/img210/2045/sonypiccan.jpg

- obrazek sony lepiej radzi sobie w ruchu ale za to sama kamera jest mniej poręczna i mobilna od konkuręta
- sony ma mniejszą, mniej czułą matryce od canona ale lepiej zapisuje kolory
- porównywalna ilość klatek na sek i rozdzielczość 1080p
- F35 ma matrycę CCD a mark cmos
- F35 ma wizjer elektroniczy a mark poczas pracy korzysta z ekranu LCD
- sony bardziej widowiskowo wygląda za to canon może korzystać z dużo tańczych szkieł i akcesorii.
- oba modele można kupić jako samo body z tym że F35 wystepuje jako sama głowica do której trzeba dokupić rekorder HDCAM SR a u canona jest to karta CF.
- samo body sony kosztuje nie całe 1000000zł a mark 7500zł

22 ODPOW. 22
KubaKajt
Początkujący

To jest forum użytkowników sprzętu sony, który posiadam. Uważam, że mogę prezentować tutaj swoje uwagi nawet jeżeli nie są one pozytywne. Czasem przydatna jest odrobina obiektywności na wasze ogólne słodzenie. Wcale was nie muszę do niczego przekonywać.

trybas
Początkujący

trybas (10.01.2010)
Temat edytowany,
Skasowałem posty.

Posty w tym wątku zostały skasowane, ponieważ odbiegały znacząco od motywu przewodniego zamieszczonego w temacie.

Wspomnę, że forum jest miejscem do wypowiadania swoich opinii, nie jest to natomiast miejsce do manifestowania własnego zdania i narzucania go innym. Wypowiadając swoje zdanie należy zachować kulturę wypowiedzi oraz mówić w taki sposób, który nie będzie obrażać innych użytkowników.

profile.country.en_PL.title
paragraph22
Początkujący

na pewno z obydwu sprzętów można zrobić blowup na taśmę (albo zwyczajnie zrobić film HD) albo skorzystać z DI ale porównywanie tych dwóch rodzajów sprzętu nie ma zwyczajnie sensu. Bo SONY F35 będzie wyprzedzało o lata świetlne możliwościami kalibracji kamery jeśli ( a na pewno tak jest) dalsza obróbka będzie prowadzona w DI z perspektywą naświetlenia na taśmę.

Pozdrawiam