Podziel się wrażeniami!
Witam jestem szcześliwym posiadaczem A350
mam go około 2miesięcy
partząc przez finder widze kilka czarnych pyłków , matówka jest czysta pyłki są w środku za matówką , macjie jakis pomysł jak sie ich pozbyć , w a350 matówka nie jest wymienialna ciekawe co na to serwis , bo chyba przestrzeń miedzy matówka a szkłem od findera powinna być szczelna
co wy na to ?
Tadeusz bardzo dziekuje Ci za wyczerujaca odpowiedz juz sie przerazilem ze to cos strasznego ufffff....
Jeszcze raz bardzo dziekuje i zycze udanych zdjec czy co tam sie zyczy
pozdrawiam Tomek
Ładny ten tramwaj wodny, ale proponuję swoje zdjęcia wstawiać w naszej GALERII.
Wystarczy założyć swój wątek z nickiem i można wrzucać fotki. Zapraszam
Dzięki bardzo za podpowiedz jestem z Wami od niedawna i jeszcze nie wiem co i jak
Pozdrawiam
Wyczyściłem aparacik wrrrrr matówka była czysta obiektyw czysty wiec sprzęt pod pachę i w plener porobić fotki. Kilka wyszło ok ale po 2 godzinach pstrykania znowu to samo widoczne pyłki na matówce (widać je na zdjęciach ).
Mam pytanie czy i Wy tez macie takie problemy z zabrudzeniami na matówce czy tylko ja
Czy to wina obiektywu TAMRON 70-300 na pewno jest nieszczelny czy aparatu bo już mnie to przestaje bawić ?? Nie zmieniałem obiektywu w plenerze jak założyłem po czyszczeniu ten jeden to takim pstrykałem fotki a przede wyjściem na pewno wszystko było ok
bo robiłem test foto. Szwagier ma Nikona D90 zmienia obiektywy w plenerze i nic nie ma żadnego syfu. Czy Alfy maja to do siebie ze są aż tak nieszczelne??
Pozdrawiam
Ja często zmieniam obiektyw w plenerze i nie mam jeszcze żadnych pyłków. Mam alfe 350
spartus napisał(a):
Szwagier ma Nikona D90 zmienia obiektywy w plenerze i nic nie ma żadnego syfu. Czy Alfy maja to do siebie ze są aż tak nieszczelne??
spartus napisał(a):
Kilka wyszło ok ale po 2 godzinach pstrykania znowu to samo widoczne pyłki na matówce (widać je na zdjęciach ).
To ja się dołączę bo mam taki podobny problem. Wyskoczyło mi coś na matówce (jestem pewien że na matówce, bo nie ma nic na zdjęciach, a lustro sprawdziłem i jest czyste). To coś to czarna kreska z prawej strony kółka pomiaru centralnego. Żadne dmuchanie nic nie dało (mam konkretną gruszkę). No i teraz zastanawiam się czy serwis będzie konieczny? Mieszkam dość daleko od najbliższego serwisu. Dodam, że coś takiego kiedyś miałem już w starym Zenicie, ale poprostu to olałem. Co to może być?
BTW. W LV ta kreska jest słabo widoczna. Zaznaczyłem ją czerwonym kółkiem. Mam obawy, że to może być jakaś rysa. I na zdjęciu słabo tą kreskę widać, choć w rzeczywistości jest bardzo wyraźna.
spartus napisał(a):
Kilka wyszło ok ale po 2 godzinach pstrykania znowu to samo widoczne pyłki na matówce (widać je na zdjęciach ).
Witam pozwolę się podczepić, ostatnio wróciłem z turnieju i po wywołaniu zdjęć na kompie pokazały się buby i chyba czas najwyższy zaopatrzyć się w sprzęt i dokonać czyszczenia. Tylko co dokładnie wyczyścić, czy może wszystko po kolei?