Podziel się wrażeniami!
Poszukuje dobrego poradnika w pdf. oczywiscie po polsku.
POMOCY
Cześć,
Nie udało mi się zdobyć żadnego dobrego polskiego poradnika do ściągnięcia w pdfie. Mam za to namiary na kilka przydatnych źródeł informacji na temat tego programu:
1) Szkoła Handycam, która znajduje się na tym forum - są tam filmiki o montażu i eksporcie w Vegasie - zajrzyj:
viewforum.php?f=288
2) Forum Sony - trafiłeś do właściwego działu. Jeśli masz pytania na temat konkretnych opcji, możesz pytać śmiało, na pewno postaramy się pomóc.
3) Nieoficjalne forum http://sonyvegas.info - mają tam rozbudowany dział dla początkujących, ponadto można uzyskać pomoc w konkretnych sprawach; forum jest naprawdę spore i jest tam kilku specjalistów;
4) Tutoriale wideo - na YouTube jest bardzo dużo filmików z Sony Vegasem "w akcji", także po polsku - warto pooglądać a później spróbować samemu;
5) Kursy wideo - za kilkadziesiąt złotych możesz kupić na aukcjach 5-godzinny kurs na DVD.
Może chciałbyś opowiedzieć, jakie filmiki będziesz montował? Miałeś już doświadczenie z innymi programami do montażu? Pozdrawiam
w Vegasie, w menu "Help" jest też opcja "Interactiv tutorials".
Jej użycie - jak wskazuje nazwa - uruchamia fajną rzecz, tzw. tutoriale interaktywne (to chyba wynalazek samego Sony, bo nigdzie indziej czegoś takiego nie widziałem), które same pokażą Ci, jak pracować Vegasem. Warto z nich skorzystać.