Podziel się wrażeniami!
Jak się robi efekt panoramowania ? Na przykład użytkownik o nicku coolds zrobił bardzo fajną panoramę: download/file.php?id=5976&mode=view" target="_blank" target="_blank
I jeszcze takie pytanie , bo panoramowanie , to robienie zdjęcia żeby tło było rozmazane , a panorama , to zdjęcie panoramiczne ? Przecież to jest to samo słowo.
Jak będę miał okazję , to spróbuję zrobić tą panoramę. Może mi się uda. Na statyw narazie będę zbierał i obserwował ceny. Bardzo dziękuje za pomoc.
Kamilu, jesteś z Katowic. Tarnowskie Góry są całkiem niedaleko.
Jest tam fajny sklep z akcesoriami foto. Maja również na stanie statywy. Polecam moją metodę: zadzwonić, zapytać, czy mają modele wyguglane wcześniej, pojechać i pomacać na miejscu. Tak zrobiłem i choć byłem zdecydowany na Gold Photo, albo Velbom Sherpę, kupiłem Benro, choć Manfrotto, to jest to, ale dla mnie za drogie.
Adres:
FOTOZAKUPY.PL
Krakowska 25
42-600 Tarnowskie Góry
Dziękuje bardzo za informację , na pewno przed zakup zajrzę tam.
ewentualnie FotoLand w Chorzowie na Wolności
na przeciw mcD.
Rozumiem , że mają tam porządne statywy , a jak z cenami ?
Mają YH-324 za 199 zł. Zobacz też u nich na głowicę YH-410 Całość - 300zł
mis1u1 napisał(a):
Mają YH-324 za 199 zł. Zobacz też u nich na głowicę YH-410 Całość - 300zł
co do cen: można łatwo wytargać rabacik - wystarczy się upomnieć + płacić gotówką
ja np tą panoramę zrobiłem z własnego balkonu, aparat ustawiłem na balustradzie (bez użycia statywu) i zrobiłem 3 zdjęcia (ustawiając samowyzwalacz) zwracając uwagę w którym momencie skończył się kadr poprzedniego, później do kompa, photoshopek i wyszło coś takiego. Nie jest to jakieś cudo ale za oknem cudów nie mam