anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Logo/Podpis

profile.country.pl_PL.title
destin6
Poszukiwacz

Logo/Podpis

Chcę na niektórych zdjęciach wstawić sobie logo. Dotychczas robiłem bardzo prosty przeźroczysty napis a teraz chciałbym zrobić coś takiego http://farm3.static.flickr.com/2129/2134803811_dbfb3087fd_m.jpgtylko że przeźroczyste. Mój problem polega na tym że nie wiem kompletnie jak się za to zabrać znacie może jakiś tutorial :question:

12 ODPOW. 12
wratislavian
Początkujący

może wymyśl cos mniej rzucającego się w oczy. na zdjęciu najmniej ważne jest kto je zrobił.

odpalasz na przykład gimpa fotoszopa paintshop pro. wstawiasz zdjęcie drugą warstwe i zmniejszasz jej widocznośc.

docentstopczyk
Początkujący

"chciałbym zrobić coś takiego Imagetylko że przeźroczyste"

tzn bez tła? zrób sobie plik z logo z transparentnym tłem. zapisz jako PNG albo gif i wklejaj jako nową warstwę na fotę z odpowiednią przezroczystością

wratislavian
Początkujący

powiedz jaki masz program a my powiemy Ci co i jak. krok po kroku.

destin6
Poszukiwacz

Photoshopa CS3 ale już sobie poradziłem;) 4h nad tym siedziałem ale się opłaciło wyszło idealnie 8-)
docent stopczyk, wratislavian dzięki za szybką odpowiedź! wasze rady przydał mi się bardzo :D

wratislavian
Początkujący

szkoda, że 4 godziny bo gdybyś zadał precyzyjniej pytanie to pomoglibyśmy Tobie znacznie skuteczniej.

witmann
Początkujący

Bardzo fajnym sposobem nanoszenia napisów, jeżeli są czarne lub białe na, odpowiednio, białym lub czarnym tle są tryby mieszania warstw.
Jeśli mamy czarny napis na białym tle, to przenosimy całość na nową warstwę nad zdjęciem i wybieramy tryb mieszania "multiply (mnożenie)".
W przypadku przeciwnym - biały napis na czarnym tle wybieramy "Screen (mnożenie odwrotności)".

nightspirit-----
Początkujący

By usprawnić dodawanie do każdego zdjęcia napisz sobie akcje w Photoshopie, będziesz mógł hurtowo dodawać podpisy. :)
Wspomina o tej rzeczy, bo mało ludzi o niej wie a naprawdę ułatwia życie.

destin6
Poszukiwacz

możesz coś więcej o tym napisać(tzn. gdzie to w Photoshopie znajdę?)

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

destin - a google się zepsuło :c7
serio pytam ?
technika daje Ci takie narzędzie, a Ty je marnotrawisz ;)