Podziel się wrażeniami!
Chcę na niektórych zdjęciach wstawić sobie logo. Dotychczas robiłem bardzo prosty przeźroczysty napis a teraz chciałbym zrobić coś takiego http://farm3.static.flickr.com/2129/2134803811_dbfb3087fd_m.jpgtylko że przeźroczyste. Mój problem polega na tym że nie wiem kompletnie jak się za to zabrać znacie może jakiś tutorial
może wymyśl cos mniej rzucającego się w oczy. na zdjęciu najmniej ważne jest kto je zrobił.
odpalasz na przykład gimpa fotoszopa paintshop pro. wstawiasz zdjęcie drugą warstwe i zmniejszasz jej widocznośc.
"chciałbym zrobić coś takiego Imagetylko że przeźroczyste"
tzn bez tła? zrób sobie plik z logo z transparentnym tłem. zapisz jako PNG albo gif i wklejaj jako nową warstwę na fotę z odpowiednią przezroczystością
powiedz jaki masz program a my powiemy Ci co i jak. krok po kroku.
Photoshopa CS3 ale już sobie poradziłem;) 4h nad tym siedziałem ale się opłaciło wyszło idealnie
docent stopczyk, wratislavian dzięki za szybką odpowiedź! wasze rady przydał mi się bardzo
szkoda, że 4 godziny bo gdybyś zadał precyzyjniej pytanie to pomoglibyśmy Tobie znacznie skuteczniej.
Bardzo fajnym sposobem nanoszenia napisów, jeżeli są czarne lub białe na, odpowiednio, białym lub czarnym tle są tryby mieszania warstw.
Jeśli mamy czarny napis na białym tle, to przenosimy całość na nową warstwę nad zdjęciem i wybieramy tryb mieszania "multiply (mnożenie)".
W przypadku przeciwnym - biały napis na czarnym tle wybieramy "Screen (mnożenie odwrotności)".
By usprawnić dodawanie do każdego zdjęcia napisz sobie akcje w Photoshopie, będziesz mógł hurtowo dodawać podpisy.
Wspomina o tej rzeczy, bo mało ludzi o niej wie a naprawdę ułatwia życie.
możesz coś więcej o tym napisać(tzn. gdzie to w Photoshopie znajdę?)
destin - a google się zepsuło
serio pytam ?
technika daje Ci takie narzędzie, a Ty je marnotrawisz