Podziel się wrażeniami!
Przejżałam całe forum, ale podobnego tematu nie znalazłam, albo po prostu jestem ślepa
Więć w razie co to proszę o skierowanie do odpowiedniego wątku
Teraz do tematu. Siostra chcąć urządzić swoje mieszkanko w jedyny i niepowtarzalny sposób poprosiła mnie, abym porobiła jej jakieś fajne foty kamienic i innej architektury w Gdańsku, coby nie musiała sobie kupować plakatów. Ale zonk jest taki, że ja niespecjalnie wiem jak to ugryźć. Czytałam kilka poradnikó w necie, ale głównie znalazłam tam o łapaniu całych budynków, a nie np pojedyńczej kamienicy etc... Jeśli ktoś ma jakieś cenne rady, bądź odnośnik do ciekawszego poradnika niż te co ja znalazłam, to będę bardzo wdzięczna
No to wpierw skupię się na tym, o czym już pisałam, żeby fotki podobały się siostrze
bubu mniej więcej coś takiego. ja zwyczjanie przegiąłem, ale jak użyjesz z umiarem to powinien być realistyczny efekt:
http://www.digart.pl/praca/3738561/r_o0_m.html
Lajam napisał(a):
Raczej trudno o Tilt Shifta (TS) w naszym systemie. Jego po prostu nie ma (jeszcze).
Ewentualnie można próbować dorwać obiektywy Arsat 35mm z bagnetem Minolta AF, ale to trudne zadanie.