Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich!
Mam pytanie: Jak zrobić zdjęcie wody ( efekt waty cukrowej) przy długim czasie naświetlania ale w ciagu dnia? wszystkie zdjęcia tego typu robiłam o zmierzchu lub z cieniu. Czy jest możliwe ustawienie aparatu tak by ekspozycja nie była prześwietlona??
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Mortiszka napisał(a):
Witam wszystkich!
Mam pytanie: Jak zrobić zdjęcie wody ( efekt waty cukrowej) przy długim czasie naświetlania ale w ciagu dnia? wszystkie zdjęcia tego typu robiłam o zmierzchu lub z cieniu. Czy jest możliwe ustawienie aparatu tak by ekspozycja nie była prześwietlona??
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Już czas zapoznać się z szarym filtrem
Najlepiej NDx8 jeśli chodzi o fotografowanie w dzień.
Właśnie to chciałem powiedzieć... Ach ta jednomyślność
Dzięki! No mój obiektyw nie zapoznał się jeszcze z filtrami. A jaki filtr polecilibyście do fotografowania zachodu słońca, by barwy były bardziej nasycone?
pomarańczowy połówkowy
Mortiszka napisał(a):
Dzięki! No mój obiektyw nie zapoznał się jeszcze z filtrami. A jaki filtr polecilibyście do fotografowania zachodu słońca, by barwy były bardziej nasycone?
"Teleport" w lepsze miejsce + lekki lifting tematu wątku
Aby Cię zachęcić do zapoznania się z systemem cokin i filtrami (tu - szarym NDx8), dwie foteczki cyknięte z balkonu przed 10 minutami:
NDx8.jpg
NDx8a.jpg
Tadziu a gdzie rozmyta woda?
EDIT:
A tak w ogóle zwykły polar spokojnie też zabiera dużo światła więc czasem już polar wystarcza, żeby uchwycić ruch