Podziel się wrażeniami!
witam jak w temacie mam problem z zgłoszeniem laptopa vaio na gwarancje, nie umie znalesc na stronie gdzie wypełnic jakiś formularz, a jak dzwonie na infolinie sony to mi sie odzywa automatyczna sekretarka i chca numer zgloszenia a nie wiem gdzie go nabyc w sklepie gdzie kupilem laptopa to podali mi nr infolini i powiedzieli ze tak bedzie szybcie.
Prosze o szybka odpowiedz
dziekuje i pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witaj!
Możesz kliknąć w belkę na górze POMOC :smileyarrow: Naprawa i rozwiązywanie problemów :smileyarrow: odszukaj komunikat VAIO i kliknij w podświetlony napis "Działem Obsługi Klienta Sony" pojawi się wówczas strona, gdzie w polach trzeba wpisać numer seryjny Twojego VAIO.
Wyglada to tak:
Postępuj później wg wskazówek wyświetlanych na ekranie.
Pozdrawiam,
Witaj!
Możesz kliknąć w belkę na górze POMOC :smileyarrow: Naprawa i rozwiązywanie problemów :smileyarrow: odszukaj komunikat VAIO i kliknij w podświetlony napis "Działem Obsługi Klienta Sony" pojawi się wówczas strona, gdzie w polach trzeba wpisać numer seryjny Twojego VAIO.
Wyglada to tak:
Postępuj później wg wskazówek wyświetlanych na ekranie.
Pozdrawiam,
Niech ci Bóg dopomoże. Serwis PRAM wykończy cię. Ja na mojego laptopa czekam od 5 września... PRAM ma ludzi w ........... a Sony nie kiwnie palcem!