anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Wieczne aktualizacje VAIO Care

YaPKnn
Początkujący

Wieczne aktualizacje VAIO Care

Elo,

Parę dni temu pojawiła się aktualizacja Vaio Care do wersji 7.2.0.10310.

Bóg wie czemu po zaktualizowaniu program wciąż się chce aktualizować, można to robić z równy skutkiem jak Syzyf swoją robotę (dla nie kumatych wersja podwórkowa - do usr****j śmierci)

Próbowałem wszystkiego, odinstalowania, instalowania od razu nowej wersji, nowej na starą itd... itd... cały dzień straciłem. Usuwałem klucze z rejestru i w ogóle jakiejś wyższej magii próbowałem... Wszystko na nic.

Ostatecznie pomogło ściągnięcie nowego Vaio Care stąd:
http://esupport.sony.com/LA/perl/swu-do ... roup_id=6#

bezpośredni link do pliku:
http://s02.download.sony.com/LA/pc/SOAV ... 4-1040.EXE

Jak łatwo zauważyć nazwa pliku jest inna niż na polskiej stronie vaio-link.com.
Tak czy inaczej działa.

BTW: Pozdrawiam support Sony :-)
Zaproponowali mi dwa rozwiązania:
1. punkt przywracania systemu (ostatni mam z przed 2 tygodni a od tego czasu sporo się działo doinstalowałem kilka rzeczy itp...)
2. Przywrócenie systemu z partycji recovery... hmm... jeśli ktoś używa komputera do przeglądania plotka i redtube'a to może takie rozwiązania są dla niego dobre.

3 ODPOW. 3
profile.country.pl_PL.title
Kyle-----
Początkujący

Mam ten sam problem na VPCF23S1E/B :<

Mogę pobrać tę wersję podaną w linku wyżej do niego? Zna ktoś jakieś inne rozwiązanie?

profile.country.pl_PL.title
Kyle-----
Początkujący

No ja miałem 7.2.0... i z nim był właśnie problem pętli aktualizacji.
Co ciekawe, zainstalowałem 7.2.0... z linka podanego wyżej i działa... Chociaż nie mogę z niego zainstalować aplikacji od Adobe itp., które wydaje mi się, że wcześniej mogłem (robiłem format i instalowałem Win7 PRO).

profile.country.PL.title
zielony28x
Nowicjusz

A ja chciałem zapytać kiedy pojawi się oficjalna aktualizacja vaio care 7.2 na vaio update do modelu VPCF22L1E i czy pojawią się inne aktualizacje, które są dostepne dla modeli np.: VPCF23S1E czy VPCF23M1E ?