anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Obsługa plików mp4 z kamery innej firmy niż sony

extremdar
Początkujący

Obsługa plików mp4 z kamery innej firmy niż sony

Witam
Jestem krótko użytkownikiem VAIO, ale korzystam zdecydowanie do obróbki zdjęć rodzinnych i filmów z oprogramowania PMB.
Ostatnio jednak jadąc do Egiptu na nurkowanie, pożyczyłem od znajomego kamerkę do filmów podwodnych (jednak nie firmy sony). Niestety pliki mp4 z tej kamery nie są widoczne dla oprogramowania PMB.
Moze ktos na forum rozwiązał już ten problem.
Pozdrawiam

3 ODPOW. 3
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Czy katalog do którego zgrałeś pliki z kamery jest widoczny w PMB? W jaki sposób zgrywałeś pliki? Kopiowałeś przez Windows czy importowałeś w PMB?

extremdar
Początkujący

Odpowiadam na wszystkie pytania.
Pliki z kamery ("tej nie sony") zostały skopiowe z karty na komputer do folderu który jest juz zarejestrowny w programie PMB. Oznacza to że w tym folderze program widzi zdjecia i filmy inne robione kamerą sony, natomiast nie widzi tych plików mp4 które pochodzą z kamery nie sony.
Dziwne bo uzywam również lustrzanki Canona i zdjęcia z tej lustrzanki są widoczne przez program PMB.

Czy któś juz wczytywał do zarejestrowanego folderu programu PMB, pliki mp4 przykładowo z netu? (chodzi o to aby nie były z kamery sony) u mnie taka operacja nie działa, to znaczy pliki mp4 (np. dowolny kabaret) nie są widoczne dla programu PMB.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Wejdź w Narzędzia i "Aktualizuj bazę danych".