Podziel się wrażeniami!
Witam,
Model mojego laptopa to VPCEC3M1E/BJ
Mam następujący problem. Nie mogę zainstalować Service packa do W7. Próbuje zrobić to manualnie, gdyż w ogóle nie pojawił się w windows update. Wyskakuje błąd Error_SXS_Assembly_Missing (0x80073701). Próbowałem też instalacji w trybie awaryjnym z tym samym rezultatem. Czy ktoś ma również podobny problem? Czy jest jakiś konflikt sterowników/oprogramowanie z SP1 o którym nie mam pojęcia?
Co ciekawe mam również problem z instalacją IE9. Pod sam koniec również wyskakuje komunikat, że instalacja nie może zostać zakończona
Trochę jestem tym zawiedziony...
Wszelkie uwagi/wskazówki/ pomoc mile widziane.
Pozdrawiam
Masz windowsa to masz problemy (się odezwał posiadacz linkuksa...)
Do rzeczy: jedyny znany mi sposób na naprawienie tego błędu to dopalenie instalacyjnego DVD windowsa, uruchomienie go (setup.exe), potem wybierasz upgrade. Ta sztuczka powinna naprawić uszkodzony plik i pozwolić na bezproblemową instalację kolejnych nowinek od MS.
Jestem nieszczęśliwym posiadaczem VPCEB3Z1E i niestety mam to samo. Ogólnie problem z aktualizowaniem czegokolwiek. Nie tylko brak aktualizacji w Windows Update, ale i ręczne zainstalowanie np sterowników grafy jest niemożliwe.
Jest po mój pierwszy i ostatni zakup laptopa tej firmy.
Wydaje mi się, że trochę przesadzacie.
Ani trochę nie ma tu winy Sony! Jak już kogoś chcecie obwiniać to Microsoft....
Miałem podobny problem, nie mogłem zainstalować ani SP1 ani IE9 z Windows Update, wyświetlał się tylko komunikat informujący o niepowodzeniu.
Zostawiłem to, bo i tak miałem w planach przywrócenie fabrycznych ustawień i reinstal Windowsa.
Po reinstalacji było wszystko ok, ale jedna uwaga - SP1 i IE9 bardzo długo się ściągają i instalują, myślałem, że znowu się nie uda, ale poszło po kilku minutach.
Tak samo wyglądało to na drugim laptopie, tym razem HP - tutaj nie musiałem robić reinstalacji Windowsa, spróbowałem zrobić update po kilku dniach i było wszystko ok (tylko, że długo to trwało).
Proponuję spróbować przywrócić system to któregoś z punktów przywracania albo reinstal Windowsa.
Niema winy Sony? hmmmm... W HP żony wszystko jest ok. U kolegi w Dellu jest ok.. Nawet na badziewnym Aristo jest ok. .... innych nie sprawdzałem, ale widać Sony jest specjalnie wyróżnione.
Jeżeli chodzi o reinstal to można sobie na to pozwolić jeżeli ktoś korzysta z lapka do zabawy i nie mam tam sporej ilości danych... poza tym myślałem że jak kupie Sony to będzie to sprzęt bezproblemowy, tak jak mi polecono, a tu doopa.
Nie wspomnę tu o tym że sobie w gierkę ulubioną pograć nie mogę bo sterowników innych niż polecane przez Sony wgrać nie mogę.
Jak bym miał czas na grzebanie się to bym se Linuxa zainstalował, ale czasu nie mam więc se wziąłem "bezproblemowy sprzęt SONY z najlepszym systemem MS W7" i naprawdę nie jestem zadowolony
Jak się coś zmieni może zacznę być zadowolony ale na razie to mnie szlak trafia że kupiłem taki sprzęt za taką cenę i mam z nim problem, a inni mają o "wiele gorsze marki" i problemów nie mają.
Panowie, po co te spięcia? Napisałem jaki jest powód takiego błędu. Jest to błąd systemu Windows. Sony nie jest autorem tego "tworu". Wszelkie sugestie dotyczące poprawy działania Windowsa i jego legendarnej wręcz "bezawaryjnej" pracy proponuję skierować do MS. Tutaj porozmawiajmy o problemach z Sony. Napisałem również jak poradzić sobie z tym problemem. Prostszego rozwiązania nie znam. Działa? Nie działa?
Odświeżam i chciałem zapytać czy coś może się zmieniło w temacie aktualizacji Windows 7 do SP1, czy ktoś sobie z tym poradził a jak tak to jak?
cogito napisał(a):
Masz windowsa to masz problemy (się odezwał posiadacz linkuksa...)
Do rzeczy: jedyny znany mi sposób na naprawienie tego błędu to dopalenie instalacyjnego DVD windowsa, uruchomienie go (setup.exe), potem wybierasz upgrade. Ta sztuczka powinna naprawić uszkodzony plik i pozwolić na bezproblemową instalację kolejnych nowinek od MS.