anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

w końcu ...

profile.country.en_PL.title
tompacan
Nowicjusz

w końcu ...

polskie forum VAIO :)
Mam nadzieję, że nie będzie odwiedzane tylko przez użytkowników ale również pracowników Sony Poland zajmujących sie tym sprzętem, którzy będą udzielać rad i wskazówek.

Pozdrawiam
/prawie bardzo zadowolony użytkownik VAIO FZ-21Z/

64 ODPOW. 64
mieszk3
Początkujący

Chodzi mi o wszystkie programy Googla. Tak sie jaracie ta firma, ze to juz sie robi smieszne. Google Chrome dodaje od razu uslugi update'u i inne badziewia. Osobiscie nie lubie Chrome. Inne osoby moga nie lubic Opery, inne FF. Dlatego dodawanie na sile jednej jedynej slusznej przegladarki jest bez sensu, bo zawsze ktos bedzie niezadowolony. A w stosunku do Googla to mam jeszcze zastrzezenia odnoscie prywartnosci, bo wiadomo, jak ta spolka do tego podchodzi. Wg mnie najlepszym rozwiazaniem jest to (o dziwo) MS. Czyli ekran wyboru.

profile.country.pl_PL.title
pkoni-----
Początkujący

Nie masz narzuconej konieczności korzystania z Google Chrome. Jednak dla osób chcących używać tej przeglądarki rozwiązanie proponowane przez Sony jest bardzo korzystne

profile.country.en_PL.title
tompacan
Nowicjusz

No chyba przyszła pora z tym zamulaniem coś zrobić bo powoli zaczyna mnie krew zalewać, to nie jest "ten sam" laptop co 2 lata temu, strasznie muli i ciężko cokolwiek na nim robić, zwłaszcza obróbkę zdjęć.

Stąd moje pytanie, czy z oprogramowaniem Vaio nie dostarczona narzędzia, które by poprawiało wydajność systemu, jeżeli nie ma czy szukać czegoś w sieci i na ile takie narzędzia pomagają?
Wiem, ze najskuteczniejsza metoda jest format C ale ...

Może macie jakies inne patenty?

profile.country.pl_PL.title
Frodo-----
Początkujący

Windows choć moim zdaniem jest coraz lepszy, to z jego zabrudzaniem w miarę upływu czasu programiści sobie jeszcze nie poradzili. Dwa lata to dużo i najlepiej jeśli po takim czasie zainstalujemy system na nowo.
Możemy przeczyścić rejestry, defragmentować dysk i wyłączyć programy z autostartów (start -> uruchom... -> msconfig i wyłączyć niepotrzebne programy przy uruchamianiu).
W najnowszych Vaio sprawa jest prostsza dzięki diagnozującemu, konfigurującemu i czyszczącemu nasz system programowi Vaio Care (włączany przez przycisk ASSIST).

dr.J-----
Początkujący

Hej. Czy ktoś z Was używa programu VAIO MEDIA GALLERY i jest w stanie nakreślić jego wady/zalety? Ja do tej pory używałem do muzyki poczciwego Winampa, ale wreszcie zakupiłem nowym komp i czas przełączyć się na coś bardziej zaawansowanego.

Na pierwszy rzut oka uderzył mnie brak obsługi plików .flac. Jeżeli jest to nie do przejścia to prawdopodobnie będzie trzeba szukać innego playerka.

lennox2
Początkujący

Nie wiem, czy zadaję to pytanie we właściwym dziale - jeżeli nie, to przepraszam i proszę o przeniesienie.
Przed chwilą przestał mi działać lewy klawisz myszy w moim vaio. Proszę o poradę, jak sprawdzić, czy ja sama coś niechcąco zablokowałam, czy też coś się zepsuło w moim laptopie?

Z góry dziękuję za pomoc.

dstanek2
Początkujący

Vaio Care - Hardware Diagnostic - gdzie zapisuje się log z testowania pamięci? Ponieważ zapusciłem test, który trwał ponad 4 godziny, zostawiłem włączony komputer. Po paru godzinach zastałem zrestartowany sprzęt i ani śladu po teście.

dr.J-----
Początkujący

Fkatycznie, po aktualizacji do ver1.3 Media Gallery wydaje sie byc 'bardziej posluszna'. Mimo wszelkich checi zrezygnowalem jednak z tego programu.

Spodobal mi sie za to Sony Media Go. Mam tylko jeden problem dotyczący tagowania utworów. Załóżmy taką sytuację:
- Mam jeden utwór danego wykonawcy
- Dodaję grafikę do piosenki - grafika automatycznie wyświetlona jest jest na poziomie albumu (sortowanie według albumów)
- Zmieniam na sortowanie według wykonawcy i tutaj zagadka - czasami dodana grafika pojawia się jako grafika wykonawcy, a czasami nie. Od czego to zależy (bądź co robie źle?)

W załączniku zrzut ekranu w przypadku, gdy właśnie dodałem grafikę do piosenki, ale nie wyświetla sie ona na poziomie wykonawcy.

lennox2
Początkujący

Witam. Mam pytanie odnośnie programu (aplikacji?) RECOVERY. Proszę o informację, czy faktycznie za jej pomocą mogę przywrócić mojego laptopa do stanu fabrycznego, czyli że wszystko będzie tak jak w chwili, kiedy wypakowałam komputer z pudła i po raz pierwszy odpaliłam?
Jeżeli tak, to bardzo bym prosiła o instruktaż, z której konkretnie opcji powinnam skorzystać, bo po włączeniu Recovery, mam m.in następujące możliwości:
1/ Windows Backup and restore
2/ restore C: drive
3/ retore Complete system.
Którą z tych opcji powinnam kliknąć, chcąc przywrócić laptopa do stanu "sklepowego"?

Z góry sorki, jeżeli to błahe pytania, ale naprawdę nie znam się na tym za bardzo. Muszę wykonać tą operację, ale boję się, żebym czegoś nie zepsuła.

Dziękuję za wszelką pomoc i porady. :c4 :c4 :c37

piotrekk
Początkujący

Aby przywrocic vaio do stanu sklepowego wybierz opcje :
3.Restore Complete system.
Pamietaj jednak ze wszystkie dane zostana usuniete z komputera, tak wiec przed wykonaniem tej czynnosci zrob sobie kopie danych.