anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Vaio z USA -VGN-AR720E-prosze o pomoc z kamerka motioneye

profile.country.pl_PL.title
dotikas
Początkujący

Vaio z USA -VGN-AR720E-prosze o pomoc z kamerka motioneye

Błagam o pomoc.Moj laptop jest z USA i znajomy"informatyk" chciał mi pomoc ale zniszczył wszystko :slight_frown: chciał wgrac system Windows 7 -a miałam Viste Home premium. Zaprzestała działac kamerka wbudowana ( tj. motion eye) nie działaja przyciski na obudowie laptopa np. głosnośc, wysuniecie CD, wyciszenie......Niestety najgorsze to jest to ze nie ma plyt cd/dvd ze sterownikami a zadne sterowniki sciagane z internetu nie pomagaja :slight_frown: System pozostal na systemie Vista (zmienil z visty wgral Windows 7 i znowu zmienil na polska wersje Visty.... nie mam w ogole czegos takiego jak Vaio Center ( a takie cos bylo ....) czy mozecie z tym problemem pomoc ?

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.pl_PL.title
michal3411
Początkujący

Musisz przywrócić system do stanu pierwotnego z partycji RECOVERY jeśli ci ją usunął , to będziesz musiał zadzwonić na infolinię i zamówić łyty RECOVERY z systemem .

Niestety , ale do części " rzeczy " w twoim komputerze potrzebne jest oprogramowanie oryginalne .

Np. Vaio Center można odzyskać tylko i wyłącznie z oryginalnym oprogramowaniem .

Koszt zakupu płytek to napiszę ci od razu jakieś 280 zł ( nośnik , przesyłka i przelew międzynarodowy ) .

Sterowniki do kamery :

http://s02.download.sony.com/US/pc/RIDCAM-14179000-US.EXE

Tu raczej trzeba się będzie trochę pomęczyć z tą kamerką .

Na funkcje " specjalnych klawiszy " niewiele poradzisz .