anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

VAIO VPCEB1E0E - problem

Max-----
Początkujący

VAIO VPCEB1E0E - problem

Witam . Jak widac jestem nowy na tym forum i nie za bardzo wiem jak dokladnie opisac problem by byl czytelny .Ogolnie jakie informacje podac by ktos mi mogl dobrze doradzic

Moj obecny laptop to SONY VAIO VPCEB1E0E .Mam go ok 1 roku .Dziala praktycznie non stop 16/24 gdyz zajmuje sie promocjami w necie . Praktycznie od samego poczatku jest problem z aktualizacjami VAIO .Mozna powiedziec,ze zadne sie nie instaluja .Od ok 2 miesiacy dziala coraz gorzej .Mocno sie grzeje,wentylator slychac non stop .Wiesza sie lub strasznie zwalnia gdy mam otwarte przykladowo 8-10 stron w Mozilli .O ogladaniu dodatkowo jakiegos filmu nie mam mowy praktycznie w tym czasie bo po ok 5-10 minutach film idzie jak przeglad slaidow.Pojawia sie tez komunikat wtyczka Adobe Flash ulegla awarii :D (Jest najnowszy zainstalowany) .Wszytsko mam zainstalowane na C ,ale jest jeszcze 197 GB wolnego

Od czego mam zaczac lub co zrobic by ten laptop zaczal normalnie dzialac

edit Dziala gorzej niz 4 letnie Fujitsu :D Bardzo slabo znam sie na komputerach :c8

2 ODPOW. 2
profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

No to kilka pomysłów na odciążenie Twojego sprzętu poniżej:
1) Odinstaluj niepotrzebne i nieużywane programy lub gry.
2) Wykonaj defragmentację dysku C
3) Odinstaluj definitywnie Flash, postaraj się usunąć wszelkie foldery z nim związane, a potem zainstaluj go ponownie.
4) Sprawdź czy przypadkiem nie masz w przeglądarce poinstalowanych różnych niepotrzebnych dodatków, pasków i innych wynalazków. Jeśli tak - wywal je.

Sprawdź jakie będą efekty i w zależności od nich można pomyśleć nad kolejnymi krokami;)

jsobolew
Początkujący

Przycisk assist, pielęgnacja systemu i one click care - próbowałeś tego czy to coś pomaga w ogóle?