Witam,
Chciałbym zgłosić dziwny problem, mój Sony Vaio SVT1312... nie ładuje baterii- od początku kiedy go kupiłem używałem ustawień oszczędzających baterię (laptop ładuje baterie tylko do 50%) i jakieś 2 tygodnie temu zauwżyłem że jak odłączę zasilanie AC to laptop się wyłącza mimo że bateria jest poprawnie zainstalowana.
Próbowałem odinstalować baterię w Managerze Urządzeń i ponownie ją instalować (komputer sam znajduje baterie i ponownie ją automatycznie instaluje) ale to nic nie dało.
Ciekawy objaw jest też taki że na samym początku bateria wskazywała 50% i tak z każdym dniem po włączeniu laptopa bateria pokazuje coraz mniejszą liczbę procentów naładowania- najpierw 49%, 48%... teraz pokazuje coś koło 39% (nadal nie działa).
Najdziwniejsze że urządzenie SONY do sprawdzania statusu stanu baterii nie wykazuje nic złego- bateria w stanie idealnym (full green).
Wiem- najłatwiej wymienić baterię ale może to wina jakiegoś softu- jakies pomysły??
P.S klawiatura w tym laptopie to tragedia- niby cienkie klawisze ale pisze się bardzo nie wygodnie, nigdy niewiem czy napewno nacisnąłem klawisz, i pojawiają się "byki"