Podziel się wrażeniami!
Witam,
Kupiłem vaio 2 miesiące temu i powiem szczerze nie rozumiem tego sprzętu...
Przy totalnym spoczynku,( wszystko ma wyłączone z paska również) przy opcji zasilania "oszczędzanie energii" przy 41C prosecora w tym stanie który opisałem powyżej, wentylator w vaio chodzi non stop...
nie wiem czy jest to wina akurat tego modelu ? ale komputer za prawie 3 000zł powiniem chodzić cicho!
(Dla porównania lenovo R61i) przy 41C nawet nie piśnie! (komputer z 2006r)
Jestem delikatnie mówiąc załamany...
Może ktoś coś wie ? jak się tego pozbyć ? czy oddać go na gwarancję ? w nocy jest to nie do zaakceptowania.
Jeśli tak się zachowuje w spoczynku, nie muszę opisywać jak się zachowuje gdy cokolwiek odpalę...
pozdrowienia
Michał
Witam wszystkich
Czy ktoś już znalazł rozwiązanie tego problemu ?
U mnie jest podobnie. Wentylator cały czas kręci się według mnie zbyt szybko niezależnie czy są jakieś aplikacje odpalone czy nie. Dodam, że temperatura procesora cały czas w okolicach 30-35 C.
Mój model Vaio to VPCCB3M1E/B.
Czy jest jakaś aplikacja do regulacji obrotów wentylatora na moim laptopie ?
Dziękuję i pozdrawiam
Message was edited by: pawlitko
Message was edited by: pawlitko
Mam vaio fit e, po cichej pracy przez jakieś 3 tygodnie, wiatrak zaczął pracować non stop przy nikłym obciążeniu procesora, temperatura podobnie. Robiłam cuda, nowe sterowniki, przeinstalowanie systemu. Pomogło wyjęcie baterii. Pewnie powiesił się jakiś sterownik, bo nawet podczas działania bios wiatrak chodził bez przerwy.
u mnie jest podobnie.. ledwo wrzuce pulpit i już buczy wentyl !.. ale wisi mi to jak kilo kitu na agrafce !.. widocznie taka ich uroda niestety..
Czy macie zainstalowany najnowszy BIOS oraz sterowniki do Waszych VAIO?
z tego co tu widzę w men. urządzeń ze sterownikami jest ok !.. Biosu jeszcze nie udało mi sie właczy tym F2 jak sie nie myle czy się myle ? : to mnie popraw .. laptopa kupiłem w Neonecie w listopadzie to mozliwy byłby ten Bios ?... no chyba że wyciągniecie baterii by pomogło jak u Baśki wyżej.. zaznaczam ze mi nie chodzi że jest głośno tylko że chodzi dugo i szybka sie załącza... tak jak pisałem jak tylko pulpit włacze więc raczej odpada jakies potęzne obciązenie procesora...