anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SVE1113M1E - problemy

nur_jahan
Nowicjusz

SVE1113M1E - problemy

model SVE113M1E posiadam od września, miał być wsparciem dla mojego komputera stacjonarnego, a jest w sumie kłopotem - zainstalowany jest Windows 8, netbook niemiłosiernie muli i praktycznie go nie używam, bo nie mam cierpliwości czekać na otwarcie folderu przez kilkanaście sekund - czyściłam go wielokrotnie, nie mam zainstalowanych praktycznie żadnych aplikacji; gniazdo od słuchawek źle działa i trzeba wkładać je pod odpowiednim kątem, żeby nie było słychać trzasków; bateria ładuje się do około 80% i po odłączeniu od prądu, przy oglądaniu filmu, rozładowuje się po około 30-40 min :/, a netbook od września używany jest jakoś z 3-4 razy na dwa tygodnie i każde użycie to koło 1-2 godzin pracy głównie pod prądem; w dodatku bateria, chociaż zablokowana przy podnoszeniu netbooka "lata i stuka", jestem bardzo zawiedziona, bo miałam wiele urządzeń firmy Sony i wszystkie działały bez zarzutu, a ten netbook to porażka! czy ktoś miał podobne problemy? czy zostaje tylko reklamacja?

2 ODPOW. 2
profile.country.PL.title
Barbara_K
Moderator

Witaj, 

Problem z ładowaniem akumulatora jest najprawdopodobniej spowodowany włączeniem funkcji ochrony tego podzespołu (ta funkcja ma na celu wydłużenie czasu działania akumulatora).

Poniżej przesyłam link do strony z informacjami na temat zmiany tych ustawień:

http://sony-eur-eu-pl-web--eur.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/24549/kw/

Wolna praca komputera może być spowodowana: wirusami, aplikacjami działającymi w tle, brakiem aktualizacji etc.

Aby wyeliminować ten problem proponuję:

1. Przeskanować komputer za pomocą zaktualizowanego programu antywirusowego.
2. Zaktualizować komputer za pomocą aplikacji VAIO i WINDOWS UPDATE.
3. Oczyścić komputer za pomocą narzędzia: oczyszczanie dysku.

Problem z luźnym zamontowaniem akumulatora może być wynikiem jego nieprawidłową instalacją. Proszę zapoznać się z informacjami z instrukcji obsługi na ten temat. 

Natomiast port słuchawkowy może być uszkodzony fizycznie. Proszę sprawdzić czy problem występuje po podłączeniu różnych słuchawek.

W przypadku gdyby powyższe propozycje rozwiązań problemu nie przyniosły pozytywnego skutku, polecam już bezpośredni kontakt z Sony Support. Poniżej namiary:

telefon: 0 801 382 462

e-mail: customersupport.pl@eu.sony.com

Dołączam również link do strony kontaktowej: http://services.sony.pl/support/pl/contacts/

Pozdrawiam,

Barbara_K

ROBERT-73.
Użytkownik

Dzięki Baśka za info !.. choc na szczęscie nie mam az  takich problemów ze swoją "siedemnastką "..