- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Sterowniki grafiki
Witam. Jestem już dosyć długo właścicielem laptopa Sony Vaio i bardzo denerwuje mnie fakt, że sterowniki m.in. do karty graficznej są z roku 2011. Chciałbym się dowiedzieć dlaczego nie są one aktualizowane?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
To standardowe zachowanie producentów laptopów, na szczęście, w większości przypadków można ich olać i korzystać ze sterowników wydanych przez twórców danego podzespołu, w tym przypadku grafiki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witaj, nie rozumiem Twojego rozgoryczenia, nie ma firmy produkującej laptopy któraby wrzucała do swojej bazy aktualne sterowniki do kart graficznych. Zresztą z PC-tami jest to samo, jest to związane z tym, że producenci kart potrafią aktualizować sterowniki nawet kilka razy w miesiącu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Aha i to oznacza że przez 2 lata nie trzeba wrzucać żadnych sterowników? To jak niby wg Ciebie zwykły Kowalski, który nie zna się na komputerach ma zainstalować w miarę aktualne sterowniki do grafiki? Mi np wczoraj gra odmówiła uruchomienia ze względu na stare sterowniki i gdyby nie wiedza o programach, które wymienilem wyzej nie mógłbym w nią zagrać. A jak już bawią się w tego typu zagrania to niech chociaż pozwalają na bezproblemową instalację sterowników ze strony producenta..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
hmm dziwna sprawa na Vaio jest zainstalowany windows więc niezależnie od producenta sprzętu instalacja sterowników powinna być taka sama, czyli łatwa i bezproblemowa. Nie powiedziałeś jakiego producenta masz kartę. Ja mam nvidie i razem ze sterownikami zainstalował się program, który sam wynajduje i ściąga dla mnie aktualne sterowniki myślę, że AMD-ATI ma dokładnie taką samą opcję.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Moja karta to ATI Radeon 6470M, gdy ściągam sterowniki ze strony AMD do tej właśnie karty podczas instalacji wyskakuje błąd o tym, że te sterowniki nie są przypisane do tej karty graficznej. Czytałem trochę na internecie i jest to spowodowane tym, że Vaio ma podzespoły przypisane do swojej firmy i tylko wypuszczone przez nich pasuja. Jedynym rozwiązaniem jest ściąganie pirackich plików, nie koniecznie pasujących.. To jest zupełnie tak jak z brandowanym androidem, nie da się ściągnąć na niego najnoweszego oprogramowania bo nie zgadza się ono ze specyfikacją, zmienioną przez operatora sieci.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie będę się kłócił bo nie posiadam Vaio ale jest to dla mnie conajmniej dziwne. Może wypowie się ktoś posiadający Vaio na ten temat.