anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Vaio FW-21E - problem z przywracaniem systemu...

profile.country.pl_PL.title
ultima_thule
Początkujący

Sony Vaio FW-21E - problem z przywracaniem systemu...

Witam.

Widzę że dużego ożywienia na tym forum nie ma, ale mam nadzieje że ktoś mi odpowie.

A więc zakupiłem w tamtym tygodniu Sony Vaio VGN FW-21E. Jest świetny, ale... Ja nie chce tych wszystkich dodatkowych programów!

Chciałem wybrac przywracanie systemu, bo myslałem że będe mógł sobie wybrać co chce a czego nie chce. W notebooku Lenovo tak miałem. Ale niestety nie mogę znaleźć opcji, która pozwala na wybranie że nie chce tych wszystkich programów od Sony, trialowego Offica, Microsoft Works, dodatków od Google, McCafee czy jak tam... itd, itp... Oczywiście mogę to ręcznie odinstalować, ale to tyle czasu zajmuje, poza tym pełno śmieci i folderów zostaje. Gdzie jest opcja skustomizowanego przywracania systemu? Ja jej nie znalazłem :(

Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.

Pozdrawiam.

93 ODPOW. 93
mieszk3
Początkujący

No jak co? Masz na malo miejsca na dysku C. Wiadomym jest, ze przy instalacji jest potrzebne wiecej miejsca niz na koncu bedzie zajete. Swoja droga dysk C powinien miec wiecej niz 70GB z racji samego uzytkowania. Programy, gry instaluja sie w wiekszosci na C, co jest o tyle dobre, ze po przywroceniu czystego systemu nie masz smieci na innych dyskach.

mieszk3
Początkujący

No na to Ci niestety nie umiem odpowiedziec. Strzelac nie bede. Jeszcze nie robilem u siebie reinstalki. A mam partycje zmniejszona do 150GB. Mam nadzieje, ze mi to wystarczy.

pkoni-----
Początkujący

Robert napisał(a):

Panowie/Panie jest dużo prostsze rozwiązanie:
- trzeba sobie załatwić krążek od wersji OEM posiadanego systemu (zapewne jest to Windows Vista więc potrzebny będzie oryginalny nośnik od dowolnej wersji gdyż do wszystkich wersji 32bit jest jeden nośnik) i zainstalować z niego system. Zalecam ściągnąć potrzebne sterowniki przed instalacją i zrobić wcześniej recovery CD/DVD posiadanego oprogramowania.
Problem o którym piszecie nie będzie dla Was problemem.

Zdobycie takiego krążka nie powinno być dla was problemem. Jeśli jest to służę pomocą.

Dzięki temu bezpowrotnie zostanie utracone oprogramowanie VAIO

ghost2k8
Początkujący

w jaki sposób moge sprawdzic, czy na laptopie jest system z recovery, czy czysta instalacja.

pkoni-----
Początkujący

System z Recovery posiada całe oprogramowanie VAIO jakie było dostarczane z laptopem. Czysta instalacja jest pozbawiona tych dodatków

ghost2k8
Początkujący

jakies oprogramowanie sie znajduje, ale mam pewne podejrzenia.
i pewnie uzyskanie kopi recovery jest niemozliwe jesli nie zrobilem wczesniej kopii?

pkoni-----
Początkujący

Dostęp do ukrytej partycji z kopią systemu masz po uruchomieniu komputera za pomocą przycisku Assist lub po naciśnięciu klawisza F10 podczas uruchamiania się komputera gdy widoczne będzie na ekranie logo VAIO

szeryfik
Początkujący

Witam mam mały problem nie mogę oczywiście odtworzyć systemu z partycji recovery, płyty zrobiłemm ale mam niedziałające nie wiem co robić zbytnio bo nie mogę zbytnio sobie z tym poradzić. Jak próbuję zrobić restore c: to pisze ze nie ma miejsca na c i potrzebuje zrobić odzyskanie pełnego systemu tylko że tu jest problem bo nie mam takiej opcji. laptop to sony vaio vgn-nr 11s/s. prosze o pomoc i dziękuję

Murzyn-----
Początkujący

Witam,
Spotkałem się z podobnym problemem przy wymianie dysku twardego. Wybierz opcję Restore Complete System, zamiast opcji Restore C: drive. W tym trybie możliwość zmiany wielkości partycji, instalacji systemu z softem VAIO lub bez. Dokładna instrukcja krok po kroku:

https://docs.google.com/present/view?id=0Afdasu0OmHDxZGYzeDJyeHRfMjZkNmNmMm5kcg&hl=en&authkey=COPqoaUG

Płyty recovery mają swoją kolejność. Program recovery nie da się odpalić z innej płyty jak tylko z pierwszej.

pkoni-----
Początkujący

Pozwolę sobie tylko dodać, że przed wybraniem opcji Restore Complete System upewnij się DWA RAZY, że zrobiłeś kopię ważnych danych, ponieważ przy tej opcji formatowanie będzie dotyczyło całego dysku a nie tylko partycji C