anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Vaio FW-21E - problem z przywracaniem systemu...

profile.country.pl_PL.title
ultima_thule
Początkujący

Sony Vaio FW-21E - problem z przywracaniem systemu...

Witam.

Widzę że dużego ożywienia na tym forum nie ma, ale mam nadzieje że ktoś mi odpowie.

A więc zakupiłem w tamtym tygodniu Sony Vaio VGN FW-21E. Jest świetny, ale... Ja nie chce tych wszystkich dodatkowych programów!

Chciałem wybrac przywracanie systemu, bo myslałem że będe mógł sobie wybrać co chce a czego nie chce. W notebooku Lenovo tak miałem. Ale niestety nie mogę znaleźć opcji, która pozwala na wybranie że nie chce tych wszystkich programów od Sony, trialowego Offica, Microsoft Works, dodatków od Google, McCafee czy jak tam... itd, itp... Oczywiście mogę to ręcznie odinstalować, ale to tyle czasu zajmuje, poza tym pełno śmieci i folderów zostaje. Gdzie jest opcja skustomizowanego przywracania systemu? Ja jej nie znalazłem :(

Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.

Pozdrawiam.

93 ODPOW. 93
wojtasssss1
Początkujący

no raczej bedzie lipa z tym f10 sprawdzilem pojemnosc tego dysku ma 7.39gb i pisze ze 100% free 😕 , da sie jakos od sony dostac te dyski co by przywrocic ten system do stanu pierwotnego ?

profile.country.en_PL.title
tompacan
Nowicjusz

wojtasssss1 napisał(a):

no raczej bedzie lipa z tym f10 sprawdzilem pojemnosc tego dysku ma 7.39gb i pisze ze 100% free 😕 , da sie jakos od sony dostac te dyski co by przywrocic ten system do stanu pierwotnego ?

Na gwarancji go masz?

wojtasssss1
Początkujący

chyba jeszcze tak

tompacan
Nowicjusz

wojtasssss1 napisał(a):

chyba jeszcze tak

no to dzwoń na infolinię, najpierw przygotuj sobie numery seryjne lapka bo trzeba będzie je wklepać przez telefon - nie wykluczone, że trzeba będzie odesłać laptopa do serwisu.

wojtasssss1
Początkujący

ok, dzieki za pomoc

tompacan
Nowicjusz

Daj znać co sie urodziło?

wojtasssss1
Początkujący

sony wysle mi te recovery cd ale bede musial za nie zaplacic 😕 ale juz wole zaplacic i miec te cd

tompacan
Nowicjusz

wojtasssss1 napisał(a):

sony wysle mi te recovery cd ale bede musial za nie zaplacic 😕 ale juz wole zaplacic i miec te cd

słono każą płacic?

profile.country.en_GB.title
smartb
Początkujący

no tak, ale te pliki instalacyjne McAfee prawdopodobnie blokują instalowanie innych programów antywirusowych, które z reguły chcą całkowitego usunięcia produktów konkurencji, a te są ukryte w partycji recovery pewnie. I co ślub z McAfee bez możliwości rozwodu ???

Robert
Początkujący

Panowie/Panie jest dużo prostsze rozwiązanie:
- trzeba sobie załatwić krążek od wersji OEM posiadanego systemu (zapewne jest to Windows Vista więc potrzebny będzie oryginalny nośnik od dowolnej wersji gdyż do wszystkich wersji 32bit jest jeden nośnik) i zainstalować z niego system. Zalecam ściągnąć potrzebne sterowniki przed instalacją i zrobić wcześniej recovery CD/DVD posiadanego oprogramowania.
Problem o którym piszecie nie będzie dla Was problemem.

Zdobycie takiego krążka nie powinno być dla was problemem. Jeśli jest to służę pomocą.