Podziel się wrażeniami!
Witam.
Widzę że dużego ożywienia na tym forum nie ma, ale mam nadzieje że ktoś mi odpowie.
A więc zakupiłem w tamtym tygodniu Sony Vaio VGN FW-21E. Jest świetny, ale... Ja nie chce tych wszystkich dodatkowych programów!
Chciałem wybrac przywracanie systemu, bo myslałem że będe mógł sobie wybrać co chce a czego nie chce. W notebooku Lenovo tak miałem. Ale niestety nie mogę znaleźć opcji, która pozwala na wybranie że nie chce tych wszystkich programów od Sony, trialowego Offica, Microsoft Works, dodatków od Google, McCafee czy jak tam... itd, itp... Oczywiście mogę to ręcznie odinstalować, ale to tyle czasu zajmuje, poza tym pełno śmieci i folderów zostaje. Gdzie jest opcja skustomizowanego przywracania systemu? Ja jej nie znalazłem
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.
Pozdrawiam.
witam
ja ci tylko chcialem powiedziec ze tez nie wiem jak to zrobic i po prostu mecze sie z wywalaniem programow po koleji ale jesli bedziesz juz to wiedzial to daj znac tez chetnie skorzystam dzieki i powodzenia
... Gdzie jest opcja skustomizowanego przywracania systemu? Ja jej nie znalazłem
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.
Pozdrawiam.
No to Radku bardzo źle świadczy o Sony i niestety zaprocentuje na przyszłość niekorzystnie dla tej firmy. Przynajmniej ja czuję się nacięty i nabity w butelkę. Wielkie Sony made in china... Wstyd. Bo nawet tej japońskiej dokładności nie widać. Sony obniżyło loty i normy
Czy wiesz ze mozesz zainstalowac dowolne oprogramowanie , jakie sobie zamarzysz:) Zrob kopie zapasowa -2 plyty DVD - konieczne jak uprzytomnisz sobie ze to co proponuje SONY jest przydatne i wystarczajace w podstawie( mozna uzyc f10 w momencie uruchamiania systemy do przywracania systemu, a nastepnie rob co chcesz.Instaluj , odinstaluj itd:)Pozdrawiam
arkady napisał(a):
No to Radku bardzo źle świadczy o Sony i niestety zaprocentuje na przyszłość niekorzystnie dla tej firmy. Przynajmniej ja czuję się nacięty i nabity w butelkę. Wielkie Sony made in china... Wstyd. Bo nawet tej japońskiej dokładności nie widać. Sony obniżyło loty i normy
Mam Sony Vaio FZ-220 z vistą ultimate na ukrytej partycji. Dysk 200 Gb nie podzielony na partycje. Powiedzmy ze już wiem czym to podzielić ale:
czy po założeniu partycji funkcja recovery zadziała (czytałem ze czasami głupieje bo się ilość Gb nie zgadza) ?
czy po podzieleniu dysku i skorzystaniu z recovery pozostaną partycje czy znowu będę miał jedną ?
Czy mogę skorzystać z instalatora z windows XP utworzyć partycje i wykorzystać recovery do przywrocenia visty?
Przecież podzielić można z poziomu visty. Panel sterowania -> narzędzia administratora -> zarządzanie komputerem -> magazyny z tego co pamiętam tam można przyciąć partycję C, potem stworzyć sobie nową. W recovery można potem wybrać czy ma być przwrócony tylko dysk C czy przywrócenie całego komputera do stanu fabrycznego. Oczywiści dla bezpieczeństwa należy wypalić sobie płytki zapasowe z recovery przed przystąpieniem do zabawy z partycjami.
Witam, mam problem z przywroceniem systemu, kiedy wlancza sie komp i naciskam f10 wlancza sie to cos z ukrytej partycji tylko ze jak proboje przywrocic system do stanu pierwotnego zaczynaja sie schody bo program pyta mnie o recovery cd a ja takowych nie posiadam, da sie jakos zrobic te recovery cd ? mialem przeinstalowana viste na xp i spowrotem chcial bym miec viste i wszystkie bajery z vaio ? da sie cos z tym zrobic ?
wojtasssss1 napisał(a):
Witam, mam problem z przywroceniem systemu, kiedy wlancza sie komp i naciskam f10 wlancza sie to cos z ukrytej partycji tylko ze jak proboje przywrocic system do stanu pierwotnego zaczynaja sie schody bo program pyta mnie o recovery cd a ja takowych nie posiadam, da sie jakos zrobic te recovery cd ? mialem przeinstalowana viste na xp i spowrotem chcial bym miec viste i wszystkie bajery z vaio ? da sie cos z tym zrobic ?